Kjemi på kjøkkenet : om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier


Anu Hopia og Erik Fooladi
Bok Bokmål 2017 · Populærvitenskap
Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Originaltittel
Medvirkende
Fooladi, Erik (medforf.)
Utgitt
[Oslo] : Humanist forl. , cop. 2017
Omfang
207 s. : kol. ill.
Opplysninger
Finsk parallellutg: Helsinki : Gaudeamus, 2017 med tittelen: Hyppysellinen tiedettä. - Om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier. Må biffen romtemperes før den stekes? Faller kaken sammen hvis du ikke er forsiktig når du tar den ut av ovnen? Og er det mulig å lage eplepai helt uten epler? Matlaging er kjemi, biologi og fysikk. Når du koker et egg eller setter en gjærdeig jobber du med kjemiske, biologiske og fysiske prosesser på kjøkkenet ditt. Samtidig bruker du håndverkskunnskap du har lært av andre eller ved å prøve deg fram selv. I denne boka ønsker forfatterne å balansere kjemi, håndverk og smaksopplevelser, noe som kan gjøre matlagingen mer spennende, hodet litt klokere, og maten litt bedre. Kjemi på kjøkkenet er en bok som vekker nysgjerrighet og utforskertrang på kjøkkenet.
Emner
Sjanger
Dewey
641.5015 Hop . - 641.5 H . - 664 . - 540.72 . - 540.78 . - 641.5 . - 641.5015 . - 540 . - 641 . - 641.501
ISBN
978-82-8282-157-5
Hylleplass

Andre utgaver/formater


Bibliotek som har denne