Cultivation of new land: Effects on water quality - Effekt av nydyrking på vannkvalitet
Esther Bloem
Bok Bokmål
Digital utgave: Søke-URL
Medvirkende | |
---|---|
Omfang | 40
|
Opplysninger | Denne rapporten er en litteratursammenstilling over tap av suspendert stoff, fosfor og nitrogen fraarealer med hhv. jordbruk og skog/utmark. I tillegg er det gjort en vurdering av tilsvarende tap iperioden der nydyrking gjennomføres. I de norske studiene som er gjennomgått er gjennomsnittligetap av nitrogen 17 ganger høyere fra jordbruk enn fra skog. Tilsvarende er fosfortap 56 ganger høyereog tap av suspendert stoff 106 ganger høyere fra jordbruk enn fra skog.This literature survey compares losses of suspended sediments, phosphorus and nitrogen from areaswith agriculture and forest/outfields, respectively. In addition, the corresponding losses during thecultivation process are evaluated. In the Norwegian studies referred to here, the average nitrogenlosses from agricultural areas are 17 times higher than from forested areas. Correspondingly, thephosphorus losses are 56 times higher and the losses of suspended sediments are 106 times higherfrom agricultural areas than from forests and outfields.
|
Emner | report
|
ISBN | 9788217025658
|