Samfunnsernæring
Dagrun Engeset, Liv Elin Torheim og Nina Cecilie Øverby (red.)
Bok Bokmål 2019
Flere språk: Nynorsk
Utgitt | Oslo : Universitetsforl. , cop. 2019
|
---|---|
Omfang | 278 s. : ill.
|
Opplysninger | Norges fremste fagfolk tar for seg ernæring i ulike grupper av befolkningen og helseutfordringer knyttet til ernæring.Samfunnsernæring kan betegnes som samfunnets innsats for å fremme god helse gjennom kosthold og ernæring. Her drøftes mat og måltiders betydning og ulike faktorer som påvirker matvalg samt sosio-økonomiske forskjeller i kosthold. Boka tar for seg ulike tiltak og arenaer for arbeid innen samfunnsernæring og gir et innblikk i hvordan nasjonal og global ernæringspolitikk fastsettes. Forfatterne setter også søkelyset på kosthold og bærekraft. Mat er en viktig bidragsyter til klimagassutslipp. Det å dreie kostholdet i en mer bærekraftig retning vil støtte opp under globale mål om en mer bærekraftig og klimavennlig utvikling. Boken inneholder 19 kapitler organisert i fem deler: Del I Anbefalinger, referanseverdier og politiske føringer Del II Sentrale ernæringsutfordringer og sårbare grupper Del III Faktorer som påvirker vårt matinntak Del IV Folkehelsetiltak for bedre ernæring Del V Sentrale tema for samfunnsernæring Bidragsyterne i denne boka representerer undervisnings- og forskningsinstanser eller interesseorganisasjoner i Norge der samfunnsernæring står sentralt. Bokas redaktører er Dagrun Engeset, førsteamanuensis, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder. Liv Elin Torheim, professor, Fakultet for helsevitenskap, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, OsloMet - storbyuniversitetet. Nina Cecilie Øverby, professor, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder. Øvrige bidragsytere presenteres i boken.
|
Emner | Diet : (DNLM)D004032
Diet, Food, and Nutrition : (DNLM)D000066888 Food Preferences : (DNLM)D005518 Food Quality : (DNLM)D063427 Vis mer... Food Safety : (DNLM)D059022
Food : (DNLM)D005502 Nutrition Policy : (DNLM)D018673 Public Health : (DNLM)D011634 Bærekraftig utvikling Folkehelse og livsmestring Helse Helsefremmende arbeid Matsikkerhet Politikk Matpolitikk ernæring(helsefremmende virksomhet) Samfunnsernæring samfunnsernæring ernæringspolitikk kosthold helse matvalg matvaner sosioøkonomiske faktorer forskjeller bærekraftig klimavennlig utvikling miljø miljøpåvirkning matsikkerhet folkehelsearbeid kostvaner mattrygghet |
Dewey | |
ISBN | 978-82-15-03063-0
|