Blod, svette og hurtigmat
AV-senteret
DVD Bokmål 2010 · Dokumentarfilm
Annen tittel | |
---|---|
Utgitt | Volda : AV-senteret , 2010
|
Omfang | 4 filmer à 60 minutter
|
Opplysninger | Kun til bruk for lærere ved RVS. - 1) I Storbritannia kan man få mat til under hundrelappen. Men hvor kommer egentlig denne maten fra, hvordan er den tilberedt, og til hvilken pris? Seks unge konsumenter av hurtigmat blir ført inn i en verden de vet lite om. I en måned skal de jobbe på hvert eneste steg av hurtigmatproduksjonen. Samtidig skal de leve sammen med de underbetalte arbeiderne i fattigslige kår og overleve på lav lønn. Målet med sjokkterapien er å vise ungdommene hurtigmatens bakside.. - 2) Tunfisk på menyen. I England spises det over en milliard bokser med tunfisk årlig. Ungdommene får oppleve den fattige tunfiskindustrien i Indonesia.. - 3) Vonde rygger og ris. Ungdommene skal jobbe med risproduksjonen i Thailand.. - 4) På kyllingfabrikken. I Bankok skal ungdommene jobbe på en kyllingfabrikk. Deretter bærer det tilbake til England for å reflektere over hva de har lært om hurtigmaten de er så glad i.
|
Emner | Arbeidsforhold
Arbeidsliv - Dokumentarfilmar Bærekraftig utvikling - undervisningsfilmer Fast food Vis mer... Folkehelse og livsmestring - undervisningsfilmer
Hurtigmat Hurtigmatindustri Indonesia Industri Kyllinger Kyllingproduksjon Mat Matproduksjon Matsikkerhet Næringsmiddelindustri(produksjon) Ris Risproduksjon Tunfisk Tunfiskindustri Thailand Matvareproduksjon Samfunnsfag - Undervisningsfilmer Matvarer, næringsmiddelindustri |
Sjanger | |
Geografisk emneord | |
Dewey |