Kokken, bakeren, komikeren og mat de elsker


Martin Ivar Hveem Fjeld
Bok Bokmål 2019 · Kokebøker
Medvirkende
Utgitt
Oslo : Cappelen Damm , 2019
Opplysninger
I Kokken, bakeren, komikeren og mat de elsker holder Anne-Kat.Hærland, Bjørn Svensson og Martin Fjeld seg til det de er best på. Dette er en bok om mat fra en av Norges beste kokker, og om brød fra en supergod surdeigsbaker, ført i penn av en av Norges mest slagferdige kvinner. Kokken komponerer rettene, bakeren baker og komikeren binder det hele sammen med morsomme, men også seriøse og lærerike tekster om alt fra restaurantanmeldere til mattrender og ryddeekspertenes urealistiske tips om hvordan man skal holde hus, hjem og kjøkken prikkfritt. Anne-Kat. Hærland har også intervjuet og skrevet om Bjørn Svensson og Martin Fjeld, slik at du blir bedre kjent med både kokken og bakeren og deres drivkraft til å bringe ingredienser og smaker til nye høyder. Ikke la deg skremme av at Bjørn Svensson er Michelin-kokk eller av at Martin Fjeld lager Norges beste surdeigsbakst. Rettene i denne boka er enkle å lage, fremgangsmåtene er tydelig forklart. Og smakene er av en annen verden. Tekstene som binder det hele sammen, kan du lese på senga, eller mens maten godgjør seg i ovnen. Dette er et kinderegg av en bok. Anne-Kat. Hærland er komiker også kjent fra forskjellige programmer som Nytt på nytt og Big Bang. Hun har også fått Publikumprisen under Gullruten, og har fått prisen for beste stand-up under Komiprisen tre ganger. Bjørn Svensson har drevet Oscarsgate restaurant og Fauna, begge hadde i sin tid Michelin-stjerner. Nå driver han Galt, som også har en Michelin-stjerne. Martin Fjeld er baker som har spesialisert seg på surdeigsbrød. Han står bak Illegalt brød.
Sjanger
ISBN
978-82-02-60626-8 (ib.)

Bibliotek som har denne