Akevitt året rundt : smaksguide, historie, drinker, mat


Espen Smith
Bok Bokmål 2018
Utgitt
Oslo : Vega forl. , 2018
Omfang
314 s. : kol. ill.
Utgave
[Utvidet og oppdatert utg.]
Opplysninger
1. utg. 2015 med tittel: Akevitt : en guide fra Aalborg til Ægir. - Forord av Atle Einar Minothi. - Espen Smith er en av landets ledende eksperter på brennevin, med en spesiell forkjærlighet for akevitt. Han er opptatt av at Norges nasjonalbrennevin er et utmerket helårsdrikke som ikke trenger å gjemmes bort så fort julen er over. Akevitten er nemlig et variert og komplekst brennevin, egnet til ulike typer mat, som smakstilsetning og avec. I denne praktiske guiden vektlegger forfatteren nettopp akevittens allsidighet, ikke minst som innslag i matretter og drinker. I samarbeid med et knippe etablerte restauranter og barkeepere fra ulike deler av landet presenterer han inspirerende oppskrifter og nye bruksområder som lar de gylne dråpene komme til sin rett. I tillegg gir boken en nær fullstendig og oppdatert oversikt over alle akevitter som er tilgjengelig på det norske markedet, komplett med smaksvurderinger, poengscore, matanbefalinger, historikk og kuriosa. Akevittmarkedet er i bevegelse, og store som små produsenter lanserer stadig nye varianter, gjerne modnet på utradisjonelle eikefat og med bruk av spennende krydder. Leseren får også en innføring i hvordan man blir en akevittsmaker, hvordan man kan smaksette sitt eget brennevin samt råd om valg av glass, lagring og servering. Boken er en utvidet og oppdatert utgave av Akevitt: en guide fra Aalborg til Ægir fra 2015.
Emner
Geografisk emneord
Dewey
641.2550948 (hovednummer). - 641.2
ISBN
9788282116138(ib.)

Bibliotek som har denne