Til bords i Babettes gjestebud


Karen Blixen Karen Blixen, Sverre Dag Mogstad, Odd Ivar Solvold
Bok Bokmål 2004 · selskapsretter
Medvirkende
Utgitt
Son : Kom forl , 2004
Omfang
159 s. : ill
Opplysninger
En skjønnlitterær kokebok med fokus på måltidsfellesskapet. Hva handler et måltid om? Hvorfor er vi så opptatt av mat, men har så liten fokus på måltidets muligheter? Bordfellesskapet har evnen til å omdanne natur til kultur. Det skjer ved at måltidets ingredienser forvandles fra råvarer til vakre og smakfulle retter. Men det skjer i ennå større grad ved at deltakerne forvandles fra en gruppe enkeltindivider til sosiale fellesskap. I dette fellesskapet er det rom for å møtes som den vi er og rom for å nå hverandre som dem vi vil være. Der vi er inkludert og ikke minst . der vi er sett. Boken inneholder Karen Blixens berømte novelle, Sverre Mogstad sine tolkninger og hele menyen inklusive mange god råd fra Odd Ivar Solvold. Godt illustrert
Emner
Sjanger
Dewey
641.5 . - 641.568 . - 839.81
ISBN
82-92496-11-4. - 978-82-92496-11-4

Bibliotek som har denne