Til bords i Babettes gjestebud
Karen Blixen Karen Blixen, Sverre Dag Mogstad, Odd Ivar Solvold
Bok Bokmål 2004 · selskapsretter
Medvirkende | |
---|---|
Utgitt | Son : Kom forl , 2004
|
Omfang | 159 s. : ill
|
Opplysninger | En skjønnlitterær kokebok med fokus på måltidsfellesskapet. Hva handler et måltid om? Hvorfor er vi så opptatt av mat, men har så liten fokus på måltidets muligheter? Bordfellesskapet har evnen til å omdanne natur til kultur. Det skjer ved at måltidets ingredienser forvandles fra råvarer til vakre og smakfulle retter. Men det skjer i ennå større grad ved at deltakerne forvandles fra en gruppe enkeltindivider til sosiale fellesskap. I dette fellesskapet er det rom for å møtes som den vi er og rom for å nå hverandre som dem vi vil være. Der vi er inkludert og ikke minst . der vi er sett. Boken inneholder Karen Blixens berømte novelle, Sverre Mogstad sine tolkninger og hele menyen inklusive mange god råd fra Odd Ivar Solvold. Godt illustrert
|
Emner | |
Sjanger | |
Dewey | |
ISBN | 82-92496-11-4. - 978-82-92496-11-4
|