Norsk mat
Lars Barmen ; fotograf: Erik Jalland
Bok Bokmål 2002 · Kokebøker((uri)https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150)
Utgitt | Oslo : Kagge , 2002
|
---|---|
Omfang | 160 s. : kol. ill
|
Opplysninger | Det folkelige norsk kjøkken er en kulturarv som vi alle har et ansvar for å bevare og videreføre til de neste generasjoner. En kulturarv som mat skal også utvikles og komme med nye kreasjoner, men dette blir først aktuelt når basiskunnskapen sitter inn. I denne boken presenterer Lars Barmen sine beste oppskrifter på norsk mat, enten det er fisk, kjøtt, grønnsaker, desserter, kaker, sylting eller hermetisering. Her er tradisjonsrike norske retter, til både hverdags og fest, retter som har blitt sett på som umoderne, men som nå er på full fart inn igjen. Her kryr det av morsomme, lettlagede oppskrifter. Hvordan lager man en god fiskegrateng eller en hjemmelaget blomkålsuppe? Kanskje man husker barndommens smak av hvalbiff og løk? Hvordan lagde mor det gode kålstuingen til kjøttkakene? Hva slags ingredienser finner man i benløse fugler? Hvordan lager man egentlig sursild? Og leverpostei? Boken er gjennomillustrert med fotografier
|
Emner | |
Sjanger | |
Dewey | |
ISBN | 82-489-0223-4. - 82-525-4491-6
|