Middelalderens kjøkken : oppskrifter og historiene bak dem


Marianne Vedeler
Bok Bokmål 2023 · Kokebok
Medvirkende
Utgitt
Oslo : Spartacus , 2023
Opplysninger
Hvilke urter kunne kurerer hjertesorg? Når kom surdeigsbrødet til Norge? Hva kokte i skomakerens gryte på 1300-tallet, og hvordan fikk man maten til å holde seg helt til neste sommer? 'Middelalderens kjøkken' er en historie om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og det var forbudt å drikke melk på fredag før Sankthans. Boka gir ny innsikt i fortidens matkultur, basert på et mangfold av arkeologiske og historiske kilder. Med historiene følger oppskrifter på fremmed smaker og dufter fra middelalderens kjøkken.
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-430-1488-6(innbundet) : Nkr 449.00

Bibliotek som har denne