Utfor : roman


Sunniva Relling Berg
Bok Nynorsk 2011 · Roman

Oppdaterer

om denne boka:

Det var som om heile havet landa på frontruta. Vindaugsviskarane kvein mot glaset. Dei gjekk raskt, veiva som tynne armar. Mamma stira ut vindauget, den stipla lina, det vesle stykket frontlyktene rådde over.

No var vi der. Her. Ytsteøya, ytst mot havet. Ei veke att, så byrja eg i niande. I det siste hadde mamma gjentatt "ny skule, nye moglegheiter" som eit mantra,som om flyttinga ville bli ei løysing.

Saman med foreldra flyttar Lea frå byen til ei lita øy i havgapet, i eit hus for seg sjølv på det høgste punktet på øya.

Ho møter naboguten jonas, og dei utviklar ein venskap. Men det er noko som ikkje stemmer på den vesle øya. Dei andre ungdommane vil ikkje ha noko med Jonas å gjere, og Lea blir dregen inn i ein konflikt som ho ikkje forstår noko av. Ho må ta eit val. Og ho må finne ut kva det er alle på øya går og teier om.

Digital utgave: Søke-URL
Utgitt
Oslo : Samlaget , 2011
Omfang
205 s.
Passer for
Opplysninger
Saman med foreldra flyttar Lea frå byen til ei lita øy i havgapet, i eit hus for seg sjølv på det høgste punktet på øya. Ho møter naboguten Jonas, og dei utviklar ein vennskap. Men det er noko som ikkje stemmer på den vesle øya. Dei andre ungdommane vil ikkje ha noko med Jonas å gjere, og Lea blir dregen inn i ein konflikt som ho ikkje forstår noko av. Ho må ta eit val. Ho må finne ut kva det er alle på øya går og teier om. Lea er flink i matematikk, men dårleg på vennskap. Dette er ei forteljing om vennskap, mobbing og å komme frå byen til ei lita øy, om å bli tvinga til å ta vanskelege val, om korleis det kjennest å falle utfor eit stup. Forteljing for ungdomstrinnet.
Emner
Sjanger
Dewey
177 . - 302.3 . - 307.72 . - 028.5 . - 839.82 . - 839.823[SU] . - 839.82s . - 839.82u . - 839.823
ISBN
978-82-521-7902-6 : : Nkr 249.00

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Utfor : roman
Sunniva Relling Berg

Bok · Bokmål · 2012
Digital utgave: Søke-URL
Utfor : roman
Sunniva Relling Berg

Tale på CD · Nynorsk · 2012

Tilhører NLB
Vis hos NLB