Gratis mat fra havet : ville og velsmakende delikatesser fra sjø og fjære


Ellen-Beate Wollen ; [alle bilder er tatt [hovedsakelig] av Ellen-Beate Wollen]
Bok Bokmål 2019 · Kokebok
Annen tittel
Utgitt
Oslo : Stenersens forl. , cop. 2019
Omfang
213 s. : kol. ill.
Opplysninger
Med havet og fjæra som spiskammer. Havet og norskekysten byr på uendelig mange delikatesser. De er helt gratis. Du må bare oppdage dem, så kan du sanke og fange mat til de mest utsøkte måltider, med et minimum av utstyr. Denne boka gir en oversikt over spiselige planter og dyr som du finner i og ved havet. Planter i strandsonen, skjell, krabber, snegler, tang og tare i fjæra, og fisk i havet. Strandplanter er fine å bruke som krydder og smakstilsetning i salater, og som tilbehør til og ingrediens i fiske- og skalldyrretter. Tang og tare er ikke bare næringsrikt, det er også smakfullt og godt. Fisk, skalldyr og skjell kan med fordel utgjøre en større andel av kosten vår, og forfatteren viser fram det store mangfoldet vi finner nær oss og de utallige måtene vi kan tilberede det på. Boka inneholder over 70 lekre oppskrifter basert på strandplanter og sjømat, med inspirasjon både fra Østen, Middelhavslandene og Norden.
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-7201-652-3
Hylleplass

Bibliotek som har denne