Gratis mat fra havet : ville og velsmakende delikatesser fra sjø og fjære
Ellen-Beate Wollen · [alle bilder er tatt [hovedsakelig] av Ellen-Beate Wollen]
Bok Bokmål 2019 · Kokebok
Annen tittel | |
---|---|
Utgitt | Oslo : Stenersens forl. , cop. 2019
|
Omfang | 213 s. : kol. ill.
|
Opplysninger | Med havet og fjæra som spiskammer. Havet og norskekysten byr på uendelig mange delikatesser. De er helt gratis. Du må bare oppdage dem, så kan du sanke og fange mat til de mest utsøkte måltider, med et minimum av utstyr. Denne boka gir en oversikt over spiselige planter og dyr som du finner i og ved havet. Planter i strandsonen, skjell, krabber, snegler, tang og tare i fjæra, og fisk i havet. Strandplanter er fine å bruke som krydder og smakstilsetning i salater, og som tilbehør til og ingrediens i fiske- og skalldyrretter. Tang og tare er ikke bare næringsrikt, det er også smakfullt og godt. Fisk, skalldyr og skjell kan med fordel utgjøre en større andel av kosten vår, og forfatteren viser fram det store mangfoldet vi finner nær oss og de utallige måtene vi kan tilberede det på. Boka inneholder over 70 lekre oppskrifter basert på strandplanter og sjømat, med inspirasjon både fra Østen, Middelhavslandene og Norden.
|
Emner | Matlaging
Sjømat Fiskeretter(matlaging) Kokebøker Vis mer... Fjæra
Høsting Spiselige alger Spiselige planter Nyttevekster Planter Skalldyrretter Sjømat(matlaging) Fiskeretter((NO-OsBA)1113324) Havflora Krabber Krepsdyr Skjell Snegler Tang Tang og tare Tare vilt og sjømat - matlaging Fjæra((NO-TrBIB)REAL001097) Høsting((NO-TrBIB)REAL001803) Sjømat((NO-OsBA)1130636) Sjømat((NO-TrBIB)REAL006653) Spiselige alger((NO-TrBIB)REAL032043) Spiselige planter((NO-TrBIB)REAL000934) sjømat fisk bløtdyr skjell skjel blautdyr krepsdyr tang tare strandplanter flomålspanter innsamling matlaging oppskrifter matauk fjære strandsone kystfarvann littoralsone kokebøker |
Sjanger | |
Geografisk emneord | |
Dewey | |
ISBN | 978-82-7201-652-3
|
Hylleplass |