Mat hjemmefra : tradisjonell og moderne hverdagsmat fra hele Norge : (og med noe inspirasjon fra utlandet)


Christopher Davidsen ; foto: Fredrik Ringe ; med forord av Gunnar Stavrum
Bok Bokmål 2017 · Kokebok
Digital utgave: Søke-URL
Medvirkende
Ringe, Fredrik (fotogr.)
Utgitt
Oslo : Kagge , cop. 2017
Omfang
175 s. : kol. ill.
Opplysninger
Verdens beste mat, servert av en av verdens beste kokker! Betasuppe, kjøttkaker i brun saus, fiskegrateng, lettsaltet torsk, komle, røkt kolje og rømmegrøt. Tradisjonelle norske hverdagsretter blir her presentert side om side med mer nye, moderne, men godt innarbeidde norske retter som fredagstaco, pizza, sashimi, hamburger og chili con carne. Bocuse d`Or-sølvvinner og Norges beste kokk, Christopher Davidsen, Doffy blant venner, har mer enn mange andre opplevd hva vårt langstrakte land har å by på i matveien gjennom en barndom på flyttefot fra det ene stedet til det andre. Christopher bodde 19 ulike steder før han var 6 år, og kjenner den norske hverdagsmaten godt. I "Mat hjemmefra" får vi høre historien om Doffys trøblete barndom, om en mor som var narkoman, om ulike beredskapshjem til han endelig fant sin fosterfamilie, men også om en utagerende ungdomstid som til slutt endte opp med at han på et tidspunkt bestemte seg for å bli kokk. Og ikke en hvilken som helst kokk, men verdens beste kokk. I 2017 sto han på pallen i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d`Or, i Lyon. Her får du 100 oppskrifter på norsk hverdagsmat, tradisjonell og moderne, enkelt forklart og lekkert dandert. Servert av en av verdens beste kokker.
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-489-2023-6
Hylleplass

Bibliotek som har denne