Hanna Winsnes' kokebok : man tager
Hilde Diesen · kokk: Sissel Kvello ; fotograf: Erik Jalland
Bok Bokmål 2004
Annen tittel | |
---|---|
Medvirkende | Winsnes, Hanna (Olava) (oppr.forf.)
|
Utgitt | Oslo : Kagge , cop. 2004
|
Omfang | 155 s. : ill.
|
Opplysninger | Undertittel på omslaget: tilrettelagt for det moderne kjøkken. - Fra innholdet: Bakst. I begynnelsen var kringelen Fisk og skalldyr Fjærkreaturer. Frittflyvende høner Kreaturer. Kalvekur, talgtråkk og lyktelys Grønt. Verseføtter og gulerøtter Drikke. På en snurr. - Hanna Winsnes (1789-1872) er blant Norges første og sin tids betydeligste læremestrer i kokekunst. Hanna Winsnes' kokebok er derfor en milepæl i norsk kulturhistorie. I denne kokeboka har Winsnes-biografen Hilde Diesen samlet et utvalg oppskrifter, mens kokken Sissel Kvello har laget maten og skrevet om og bearbeidet oppskriftene slik at de passer perfekt inn i dagens norske kjøkken. Alt fra kringler og Mor Monsen til gåsestek med rødvinssaus og fylte sellerirøtter er med. Boka inneholder i underkant av 100 oppskrifter, kloke råd, små anekdoter og kuriosa fra kjøkkenet i prestegården. Boka er flott illustrert med fotografier av Erik Jalland.
|
Emner | |
Dewey | Skolekjøkken . - 641.5
|
ISBN | 82-489-0396-6
|