Hanna Winsnes' kokebok : man tager


Hilde Diesen ; kokk: Sissel Kvello ; fotograf: Erik Jalland
Bok Bokmål 2004
Annen tittel
Medvirkende
Winsnes, Hanna (Olava) (oppr.forf.)
Utgitt
Oslo : Kagge , cop. 2004
Omfang
155 s. : ill.
Opplysninger
Undertittel på omslaget: tilrettelagt for det moderne kjøkken. - Fra innholdet: Bakst. I begynnelsen var kringelen Fisk og skalldyr Fjærkreaturer. Frittflyvende høner Kreaturer. Kalvekur, talgtråkk og lyktelys Grønt. Verseføtter og gulerøtter Drikke. På en snurr. - Hanna Winsnes (1789-1872) er blant Norges første og sin tids betydeligste læremestrer i kokekunst. Hanna Winsnes' kokebok er derfor en milepæl i norsk kulturhistorie. I denne kokeboka har Winsnes-biografen Hilde Diesen samlet et utvalg oppskrifter, mens kokken Sissel Kvello har laget maten og skrevet om og bearbeidet oppskriftene slik at de passer perfekt inn i dagens norske kjøkken. Alt fra kringler og Mor Monsen til gåsestek med rødvinssaus og fylte sellerirøtter er med. Boka inneholder i underkant av 100 oppskrifter, kloke råd, små anekdoter og kuriosa fra kjøkkenet i prestegården. Boka er flott illustrert med fotografier av Erik Jalland.
Emner
Biografier
Kokebok
Mat og helse
Matlaging
Vis mer...
Dewey
ISBN
82-489-0396-6

Bibliotek som har denne