1001 album du må høre før du dør


hovedredaktør Robert Dimery ; forord av Morten Ståle Nilsen og Michael Lydon ; [oversatt av Ingrid Sande Larsen og Finn B. Larsen]
Bok Bokmål 2006 · Musikk

Oppdaterer

Forlaget skriver om denne boka:

1001 av verdens beste album

Dette gedigne verket inneholder et utvalg av de siste femti års beste og mest betydningsfulle album - fra 1950-tallets rock and roll til 2000-tallets teknologiske nyvinninger. Plateomtalene er skrevet av internasjonalt anerkjente musikkanmeldere.

Du vil selvsagt finne de kjente "klassikerne", men i tillegg gir boka honnør til de mange kreftene som har påvirket musikken og mangfoldet av musikksjangere. Med andre ord; en solid dose rock og pop, men også en hel del jazz, funk og punk, disco og soul.

Utvalget av artister og sjangere som finnes her, utgjør en glimrende introduksjon til noen av de største album som er gitt ut det siste halve århundret. En rask gjennomgang av boka viser dessuten den utrolig raske endringen i musikalske smaksretninger gjennom tidene. Bokas omfang gir deg en sjanse til å vurdere kritiske synspunkter på musikalske bølgetopper og bølgedaler på nytt. Dessuten vil du også finne en mengde fascinerende detaljopplysninger om platenes tilblivelse. Boka er illustrert med over 900 bilder av plateomslag, band og artister.

1001 album du høre før du dør inneholder også en seleksjon av tidenes beste norske album.

En uunnværlig håndbok for alle musikkelskere!

Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Medvirkende
Dimery, Robert (redaktør)
Utgitt
Oslo : Orion , 2006
Omfang
968 s. : ill. (noen kol.)
Opplysninger
Originaltittel: 1001 albums
Emner
Sjanger
Dewey
ISBN
82-458-0759-1(ib.) : Nkr 398.00

Bibliotek som har denne