Gårdsmat fra hjertet av Norge : norsk mat slik vi liker den


Charlotte H. Sveinsen
Bok Bokmål 2020 · Kokebøker
Medvirkende
Utgitt
Oslo : Cappelen Damm , 2020
Utgave
[Ny utg.]
Opplysninger
Opplagshistorikk: 2. oppl. 1994. - Redigert av Olga Ambjørnrud ... [et al.].. - I Gårdsmat fra hjertet av Norge ønsker Charlotte Holberg Sveinsen og Andreas Viestad å slå et slag for de gode, norske mattradisjonene, synliggjøre tapte matskatter, men også lage nye retter med ingredienser som har kort vei fra jord til bord. Liker du norsk, kortreist mat og ujålete oppskrifter, da vil du like denne boka. Boka er delt inn i tradisjonelle kapitler som forretter, kjøtt, fisk, dessert osv., men har noen originale grep som at for eksempel et helt kapittel inneholder retter som tar utgangspunkt i korn. I kjøttkapitlet ønsker forfatterne å vise spennet mellom husmannskost og mat fra storgårdene og betydningen av å bruke alle deler av dyret når du skal lage bærekraftig og kortreist mat. De fremhever at innlandsfisken er en glemt skatt, og at de beste helgemiddagene blant annet kan lages av vilt. Charlotte H. Sveinsen og Andreas Viestad er inspirert av Ringsakers Hanna Winsnes og Henriette Schønberg Erken. De to matpionerene var i sin tid opptatt av å introdusere nye råvarer og retter og presenterte noe tradisjonelt, noe nytt og noe verdt å kjempe for i sine kokebøker. Det er det samme Charlotte og Andreas gjør her. Det blir moderne tradisjonsmat. Og den kommer fra Ringsaker-området, hjertet av Norge. Dette er en bok som varmer og inspirerer. Herlige oppskrifter og utrolig vakre bilder fra et svært folkekjært landskap.. - Elektronisk reproduksjon
Emner
Kulturhistorie
Tradisjoner
Norge
mattradisjoner
Vis mer...
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
8252914772 : Nkr 290.00

Bibliotek som har denne