Bedre helse med steinalderkost
Staffan Lindeberg ; oversatt av Kåre A. Lie
Bok Bokmål 2005
Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel | |
---|---|
Medvirkende | |
Utgitt | Oslo : Humanist forl. , 2005
|
Omfang | 313 s. : ill.
|
Opplysninger | Originaltittel: Maten och folksjukdomarna. - Har bibliografi. - Ordliste s. 266-294. - Utgangspunktet for denne boken er at maten som har vært tilgjengelig gjennom hele menneskets historie, er den maten som er best for oss. Staffan Lindeberg tar for seg kosthold i et evolusjonsperspektiv, og ser på sammenhengen mellom kosthold og moderne folkesykdommer. Kjøtt, fisk, grønnsaker, nøtter og frukt er den maten som har mettet menneskene lengst, mens korn, bønner, melk og sukker har en kortere historie og er matvarer vi burde spise mindre av. Lindeberg baserer denne teorien på studiet av en befolkning som lever slik man antar menneskene levde i sitt opprinnelige miljø. Boken er et faglig bidrag i debatten om kosthold og dets betydning for moderne folkesykdommer. Har ordforklaringer, litteraturliste og register.
|
Emner | Dietetikk
Diett Ernæring(helsespørsmål) Ernæring(kosthold) Vis mer... Evolusjon
Forebygging Helse Matvarer : Helselære Paleo Steinalderdietten(kosthold) Steinalderkost Sykdom Sykdommer ernæring folkesykdommer kosthold evolusjonsmedisin helse mat forebygging sykdommer diett steinalderdiett steinalderkost Helsekost Mat Steinalderkost(matlaging) Steinaldermat Ernæring Ernæring(helselære) Ernæring(kosthald) Kosthold Steinalderdietten |
Dewey | |
ISBN | 8290425864(h.) : 268 kr
|