Bedre helse med steinalderkost


Staffan Lindeberg ; oversatt av Kåre A. Lie
Bok Bokmål 2005
Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Medvirkende
Utgitt
Oslo : Humanist forl. , 2005
Omfang
313 s. : ill.
Opplysninger
Originaltittel: Maten och folksjukdomarna. - Har bibliografi. - Ordliste s. 266-294. - Utgangspunktet for denne boken er at maten som har vært tilgjengelig gjennom hele menneskets historie, er den maten som er best for oss. Staffan Lindeberg tar for seg kosthold i et evolusjonsperspektiv, og ser på sammenhengen mellom kosthold og moderne folkesykdommer. Kjøtt, fisk, grønnsaker, nøtter og frukt er den maten som har mettet menneskene lengst, mens korn, bønner, melk og sukker har en kortere historie og er matvarer vi burde spise mindre av. Lindeberg baserer denne teorien på studiet av en befolkning som lever slik man antar menneskene levde i sitt opprinnelige miljø. Boken er et faglig bidrag i debatten om kosthold og dets betydning for moderne folkesykdommer. Har ordforklaringer, litteraturliste og register.
Emner
Dewey
ISBN
8290425864(h.) : 268 kr

Bibliotek som har denne