Den sjette smak


Tom H. Dalbak
Bok Bokmål 2014 · Roman
Les utdrag
Digital utgave: Søke-URL
Utgitt
Bergen : Vigmostad & Bjørke , 2014
Omfang
300 s.
Opplysninger
Mat, kokkekunst - og en desperat forelskelse. Max Bergmann (29) driver restaurant i en liten landsby i Frankrike. Han ønsker egentlig ingen spisegjester; stedet holdes i gang av månedlige overføringer fra hans rike far. Den dagen Émilie Blanchet flytter til landsbyen, blir Max for første gang forelsket. Han starter en desperat jakt med alle virkemidler for å erobre henne, samtidig som han blir overbevist om at det må finnes en sjette smak i tillegg til de fem vanlige. Om han bare lykkes i å finne den, vil Émilie få øynene opp for ham. Den sjette smak er en intelligent roman der satiren fra Hermann Kochs Middagen og Muriel Barberys Gourmeten møter det mørke fra Patrick Süskinds Parfymen. Om forfatteren: Tom H. Dalbak (f.1958) er spesialrådgiver i Tekna og har tidligere utgitt fire romaner. Debuten Spinn (2000) er også utgitt i Østerrike. I 2005 kom En by som Drammen og i 2007 Maria med svibel i regn. Forfatteren har fått sin tredje Brakepris - Drammensbibliotekets litteraturpris - for den kritikerroste romanen Den siste bjørnen i Vassfaret (2009). Sagt om boken: Den sjette smak er en glimrende roman om en ung manns besettelse og reise inn i galskapen. Samtidig en morsom satire over dagens matsnobberi." Vilde Lockert Odden, Kulturspeilet
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
D . - Dal . - Roman D . - 839.82 . - 839.8238 . - 306.7 . - 641 . - 944 . - 839.823
ISBN
978-82-419-1048-7 (ib.)

Andre utgaver/formater

Den sjette smak
Tom H. Dalbak

Elektronisk ressurs · Bokmål · 2014
Les utdrag
Digital utgave: Lån e-boka

Bibliotek som har denne