Sicilia : oppskrifter fra en italiensk øy


av Katie & Giancarlo Caldesi ; oversatt til norsk av Geir Postoloff ; illustrasjoner av Johanna Noack ; fotografier av Helen Cathcart
Bok Bokmål 2017 Katie Caldesi,· Kokebøker
Annen tittel
Medvirkende
Caldesi, Giancarlo (forf.)
Cathcart, Helen (fotogr.)
Noack, Johanna (illustratør)
Postoloff, Geir (oversetter)
Utgitt
[Bekkestua] : Memo , 2017
Omfang
271 s. : kol. ill.
Opplysninger
Originaltittel: Sicily. - Sicilia er ikke som noe annet sted i verden: Den største øya i Middelhavet, med livlige markeder, fantastiske strender og mat man kunne dø for. Forfatterne Katie og Giancarlo Caldesi har reist på kryss og tvers over denne vakre øya for å finne de lokale og autentiske rettene, tilberedt med ekte lidenskap, for å gi oss det aller beste fra det sicilianske kjøkken. Boka syder av deres mangeårige kjærlighet til øya og matkulturen.Takket være sin rike historie, er det sicilianske kjøkken influert av det italienske så vel som av det greske, spanske, franske og arabiske kjøkken, noe som gjør smakene og ingrediensene vidunderlig eklektiske: Fra den verdensberømte gatematen i Palermo til de utrolige dessertene i Noto samt de arabiskinspirerte rettene som couscous med safran og lam med eksotiske krydre.Katie og Giancarlo gir oss mange oppskrifter på hverdagsmat som er lette å lage og smaker helt herlig: Server grillet makrell med auberginegryten caponata, lær deg kunsten å lage parmesanbakt kylling, og se hvordan pistasjpesto kan løfte selv de enkleste retter til nye høyder. Du lærer, steg for steg, å lage pasta, risotto, focaccia, couscous, raguer og fyll til ravioli, og fantastiske retter av grønnsaker, fisk og kjøtt, kaker og desserter. Mange av oppskriftene er glutenfrie.Bli med Katie og Giancarlo på deres spennende vandring gjennom antikke greske ruiner og templer, arabiskinspirerte kupler, normanniske slottsmurer og bysantinsk mosaikk. Sicilia er både en fantastisk kokebok og en enestående reiseskildring fra Italias mest forførende øy.
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-93493-04-4(ib.)

Bibliotek som har denne