Vossamat


Eldbjørg Fossgard og Henry Notaker
Bok Bokmål 2007 · Voss
Utgitt
Oslo : Samlaget , 2007
Omfang
173 s. : ill
Opplysninger
Voss er kjent for spesialitetar som smalahove og pinnekjøtt, med desse rettane fortel lite om det store omfanget av matrettar i området. Denne boka tek for seg velkjende retter, samt retter som er gløymde. Her får du tips om kvardagsmat og festmat, bordskikk, måltidstradisjonar, slakting og stølsdrift med meir. Boka inneheld over 90 oppskrifter. Har kjelder og register. - Vossamat er ei blanding av kulturhistorie og kokebok som tek for seg velkjende retter, men òg retter som er gløymde og forsvunne. Voss har eit godt omdøme for spesialitetane sine innan norsk matkultur. Men kjende retter som vossakorv og smalahovud fortel lite om heile det breie tilfanget av ulike matretter i dette området av landet. I tillegg til oppskriftene i boka skriv forfattarane om kvardagsmat og festmat, bordskikk og måltidstradisjonar, om slakting og stølsdrift, om bedarlag og gjestebodstradisjonar
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-521-7128-0

Bibliotek som har denne