Samfunnsernæring
Dagrun Engeset, Liv Elin Torheim og Nina Cecilie Øverby (red.)
Bok Flerspråklig 2019
Medvirkende | |
---|---|
Utgitt | Oslo : Universitetsforl , 2019
|
Omfang | 278 s. : fig
|
Opplysninger | Tekst på bokmål og nynorsk. - h.. - Har bibliografi, data om bidragsyterne, noter, register. - Norges fremste fagfolk tar for seg ernæring i ulike grupper av befolkningen og helseutfordringer knyttet til ernæring.Samfunnsernæring kan betegnes som samfunnets innsats for å fremme god helse gjennom kosthold og ernæring. Her drøftes mat og måltiders betydning og ulike faktorer som påvirker matvalg samt sosio-økonomiske forskjeller i kosthold. Boka tar for seg ulike tiltak og arenaer for arbeid innen samfunnsernæring og gir et innblikk i hvordan nasjonal og global ernæringspolitikk fastsettes. Forfatterne setter også søkelyset på kosthold og bærekraft. Mat er en viktig bidragsyter til klimagassutslipp. Det å dreie kostholdet i en mer bærekraftig retning vil støtte opp under globale mål om en mer bærekraftig og klimavennlig utvikling. Boken inneholder 19 kapitler organisert i fem deler: Del I Anbefalinger, referanseverdier og politiske føringer Del II Sentrale ernæringsutfordringer og sårbare grupper Del III Faktorer som påvirker vårt matinntak Del IV Folkehelsetiltak for bedre ernæring Del V Sentrale tema for samfunnsernæring Bidragsyterne i denne boka representerer undervisnings- og forskningsinstanser eller interesseorganisasjoner i Norge der samfunnsernæring står sentralt. Bokas redaktører er Dagrun Engeset, førsteamanuensis, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder. Liv Elin Torheim, professor, Fakultet for helsevitenskap, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, OsloMet - storbyuniversitetet. Nina Cecilie Øverby, professor, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Universitetet i Agder. Øvrige bidragsytere presenteres i boken. - Samfunnsernæring kan forklares som samfunnets innsats for å fremme god helse gjennom kosthold og ernæring. Boka tar for seg ernæring i ulike grupper av befolkningen og sentrale helseutfordringer knyttet til ernæring. Forfatterne setter også søkelys på kosthold og bærekraft. Den består av fem deler: Anbefalinger, referanseverdier og politiske føringer, Sentrale ernæringsutfordringer og sårbare grupper, Faktorer som påvirker vårt matinntak, Folkehelsetiltak for bedre ernæring og Sentrale tema for samfunnsernæring. Omtalen er utarbeidet av BS.
|
Emner | |
Dewey | |
ISBN | 978-82-15-03063-0
|