Matminne frå Røros


Amund Spangen
Bok Nynorsk 2006
Utgitt
Oslo : Samlaget , 2006
Omfang
160 s. : kol. ill
Opplysninger
Har bibliografi, innholdsfortegnelse, register. - Boka viser fram de rike og levende mattradisjonene fra Røros-distriktet, og er både en kokebok og en mathistoriebok. Her er både oppskrifter på tradisjonsmat slik den ble laget i tidligere tider, og moderne retter inspirert av gamle oppskrifter. Boka inneholder også historikk om dagligliv og matstell, og det presenteres mat til ulike anledninger og fra forskjellige sosiale lag og samfunnsgrupper. Kjente personer med tilknytning til området bidrar med personlige historier knyttet til matopplevelser fra oppvekst og voksenliv, og de mange småskalaprodusentene og tradisjonsmatstedene i området presenteres. Med register. - Denne kokeboka handlar om tradisjonell mat- mat som reflekterer matkultur, tradisjonar og identitet. Boka tek for seg tradisjonell kost frå Røros og meir moderne rettar inspirert av gamle oppskrifter. Boka inneheld også matminne frå kjende personar med tilknytting til området, mellom anna Torbjørn Berntsen, Sven Nyhus og Arne Egil Tønset. Boka er gjennomillustrert med fargefotografi
Emner
Geografisk emneord
Sør-Trøndelag : (NO-OsBA)1163086
Dewey
ISBN
82-521-6566-4. - 978-82-521-6566-1

Bibliotek som har denne