Håndplukk : en guide til spiselige ville vekster med oppskrifter
Kristin Helene Randulff Nielsen · Kristin Helene Randulff Nielsen og Magnus Slagsvold Støre ; foto: Siren Lauvdal
Bok Bokmål 2020 · Kokebøker
Digital utgave: Søke-URL
Medvirkende | |
---|---|
Utgitt | Oslo : Gyldendal , 2020
|
Omfang | 303 sider : illustrasjoner
|
Utgave | 2. utgave
|
Opplysninger | Elektronisk reproduksjon. - Ta med deg denne boken på søndagstur, og lær om spiselige planter du finner i veikanten, i skogen, på fjellet og ved kysten. Nordmenn liker å gå på tur, og vi har lang tradisjon for matauk. Håndplukk er en bok som oppfordrer deg til å spise, se og nyte naturen rundt deg. Veldig mange av vekstene vi vandrer forbi, kan spises og nytes - og samtidig er de nyttige. Lær om de spiselige vekstene rundt deg og nyt dem. En del av kunnskapen om hva vi kan spise i naturen, er i ferd med å gå i glemmeboken, men Håndplukk gir oss anledning til å hente oss inn. Forfatteren Kristin Helene Randulff Nielsen har de siste årene plukket ville vekster for flere kjente Oslo-restauranter (Maaemo og Smalhans) Med seg på laget har Kristin den kreative og selvlærte kokken Magnus Slagsvold Støre som blant annet står bak pop-up-restauranten Svinepels. Magnus lager fantastiske retter av det Kristin finner. Det meste kokes og spises ute, på fjellet, ved sjøen og i skogen eller rundt bygården der Kristin bor, like ved St. Hanshaugen. Kristin og Magnus har begge den samme filosofien og respekten for naturen. Ved å ta bedre vare på den - og spise den - blir vi i større grad en del av den. Siren Lauvdal har tatt bildene til boken.
|
Emner | |
Sjanger | |
Dewey | |
ISBN | 978-82-05-54527-4
|