Laks!
Victor Waldenström · oversatt av Mette-Cathrine Jahr ; fotografier: Mads Mogensen
Bok Bokmål 2001
Originaltittel | [ Lax helt enkelt ]
|
---|---|
Utgitt | Oslo : Cappelen , 2001
|
Omfang | 179 s. : kol. ill
|
Opplysninger | I Laks! deler Victor Waldenström sine omfattende kunnskaper om laksens muligheter med oss. I tillegg til de ca. 200 oppskriftene får vi blant annet lære hvordan man deler og fileterer en hel laks, vi får tips om forskjellige måter å grave, salte og røke fisken på, og dessuten får vi et helt lite krydderleksikon med råd om hvordan vi kan sette smak på laksen. Bruk boken til å hente inspirasjon og for å fornye gamle livretter. Eller bare nyt de fantastiske bildene. - Innhold. - Laks!. - Orig.tittel: Lax helt enkelt. - Oversatt av Mette-Cathrine Jahr. - Victor Waldenström, prisbelønnet svensk matlager og restauranteier, henter inspirasjon fra all verdens kjøkken.Hans mat er eventyrlig, kontrastrik og dessuten sunn. Du får smaksopplevelser du aldri har hatt før, og det av råvarer du finner til overkommelige priser i de fleste matbutikker. Og mulighetene med laks (og ørret) er nesten uendelige!. - •Hovedretter. - •Krydder etc. - •Røking, graving, salting. - •Salsaer, dipper og dressinger. - •Småretter og snacks. - •Supper og salater. - •Tilbehør av poteter, ris, pasta, gryn, grønnsaker og linser. - •Tilberedningstips. - Boka skildrer laksens historie og overlevelsesevne. Den har eksistert i flere millioner år og er gjengitt i både hulemalerier, helleristninger og Edda-dikt. Den har lært seg å overleve både i ferskvann og saltvann, og den har en enestående evne til å gå mot strømmen opp elvene for å gyte. Laksen har gått fra å være luksusmat til hverdagsmat, og er i dag en av Norges største eksportartikler og en viktig økonomisk inntektskilde for Norge. Omtalen er utarbeidet av BS.
|
Emner | |
Dewey | |
ISBN | 978-82-530-4118-6
|