Til bords med Bjørnstjerne Bjørnson : inspirert av matstellet og dagliglivet på Aulestad og noen andre steder i verden


Jakob Ågotnes, [foto]: Morten Brun ; oppskrifter ved Arne Brimi, Kristoffer Hovland og Kristen Odde ved Senter for Matkultur
Tale på CD Bokmål 1996

Tilhører NLB
Vis hos NLB

Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 1996
Omfang
6 t. 35 min.
Opplysninger
Har litteraturliste. - Jan-Egil Fjeld. - At Bjørnstjerne Bjørnson hadde stor sans for god mat og vin er lite kjent og kom sjelden til uttrykk i diktningen hans. For dikteren var måltidene og samværet ved bordet dagens høydepunkt, så vel til hverdag som til fest. Det tradisjonelle norske landsens kjøkken ble holdt i hevd på Aulestad. Boken skildrer matstellet og livet på gården, og inneholder oppskrifter på retter som var ekstra populære på Bjørnsons bord.
Emner
Dewey
ISBN
82-16-00946-1

Bibliotek som har denne