Året i bilder : 2009


Laaveg,Hans,ansv.red.
Bok Bokmål 2010 Morten Malmø,· Årbøker

Oppdaterer

om denne boka:

I Året i bilder 2009 finner du bilder av de mange begivenhetene som preget Norge og verden i året som gikk. Bokens tradisjon videreføres og utvikles. Medieutviklingen fører oss imidlertid videre med stadig bedre gjengivelser. Nytt i årets utgave er en seksjon med statistikk.

Norge: Også dette året kom nordmenn i begivenhetenes sentrum på den internasjonale arena. Vi tenker blant annet på de to norske legene Mats Gilbert og Erik Fosse som klarte å bringe ut informasjon om krigshandlingene i Gaza der det internasjonale pressekorpset var utestengt. "Snåsamannen" Joralf Gjerstad avsluttet sin mangeårige gjerning som helbreder. I Kongo ble nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland dømt til døden. Stortingsvalget er behørig dekket, også i egen bildeseksjon av medlemmene i Stortinget og Regjeringen. Boken har utvidet seksjonen "Norge på kryss og tvers".

Verden: Ingen begivenhet var større enn Michael Jacksons bortgang. Så også i Året i bilder 2009. Boken beskriver sluttfasen i borgerkrigen i Sri Lanka og har krigen som eget tema i mars. Fra nabolandet Sverige skriver vi om lykke da kronprinsesse Victoria forlovet seg med Daniel Westling. Klimaforhandlingene følges blant annet som eget tema. USAs president Barack Obama er godt representert i flere sammenhenger, blant annet hans norgesbesøk i forbindelse med overrekkelsen av Nobels fredspris.

Sport: Her gjenopplever du de viktigste idrettsbegivenhetene gjennom året, fra Usain Bolts utrolige prestasjoner på friidrettsbanen, til Petter Northugs like utrolige prestasjoner i langrennssporet.

Statistikk: Vi håper vår nye statistikkseksjon skal bli til nytte. Seksjonen dekker alt fra innbyggertall til frammøte ved valg.

Medvirkende
Grøsland, Inge (redaktør)
Utgitt
Oslo : Cappelen Damm , 2010
Omfang
440 s. : kol. ill.,reg.port,stat.,kart
Passer for
Opplysninger
Oppslagsverk
Emner
Sjanger
Dewey
905 . - 909 . - 909.83 . - 909.9 . - 948.4531 . - 909.82 . - 909.8305
ISBN
978-82-02-325688

Bibliotek som har denne