Ganens makt : norsk kokekunst og matkultur gjennom tusen år


Henry Notaker
Bok Bokmål 1993
Annen tittel
Utgitt
Oslo : Aschehoug , 1993
Omfang
333 s. : ill
Opplysninger
Bibliografi: s. 311-322. - Har litteraturliste, oppskrift-, emne- og navneregister. - Har oppskrift- og emne- navne-register. - Inneholder bibliografi. - Det spennende vekselspillet mellom norske mattradisjoner og utenlandsk kokekunst har pågått i mer enn tusen år. Vi har alle våre nasjonale favoritter, men hvor langt tilbake kan vi spore lutefisk, gammelost, kams og kumpe, lapskaus og fiskepudding? Og hva var forskjellen på maten ved kysten og i dalene, hos bonde og bymann, fattig og rik? "Ganens makt" forteller om den viktige rollen maten spiller i våre liv. Men først og fremst er den en appetittvekkende skildring av hva nordmenn har spist gjennom tidene - en kulinarisk Norgeshistorie med autentiske oppskrifter som er flere hundre år gamle. Boken er illustrert med gamle tegninger og stikk, alt i svart/hvitt. Med noter, kildehenvisninger, oppskrift-, emne- og navneregister. Boken ble første gang utgitt i 1993
Emner
Geografisk emneord
Dewey
641.3 . - 641.509 . - 641.5981 . - 392 . - 948.1 . - 394.1 . - 394.109481 . - 641.0948 . - 641.5 . - 641.59481
ISBN
8203260098

Bibliotek som har denne