Den fordømte friheten : et oppgjør med dagens selvrealiseringstyranni


Kaja Melsom
Bok Bokmål 2017

Oppdaterer

Filosof Kaja Melsoms påstand er at jo mer frihet vi skaffer oss, destor mer engstelige og utilpasse blir vi. Vi har masse fritid, men blir stadig mer stressa. Vi hyller kunsten "å være seg selv", men skammer oss mer enn noensinne. Og jo mer vi fokuserer på romantikk og sex, desto mer strever vi med forholdene våre.

I denne boka viser Melsom gjennom eksempler fra hverdagslivet hvordan våre feilaktige forestillinger om frihet fører oss inn i ufrihet. Den fordømte friheten gir nyttige verktøy for å komme til bunns i et gjennomgripende problem i vår tid.

Utgitt
[Oslo] : Gyldendal , cop. 2017
Omfang
159 s.
Opplysninger
Hva skjer når den friheten våre foreldre og besteforeldre har kjempet for, blir vår fiende? Når resultatet er rotløshet og identitetskrise?Filosof Kaja Melsoms påstand er at jo mer frihet vi skaffer oss og jo flere valgmuligheter vi får, desto mindre frie blir vi. Vi har masse fritid, men blir stadig mer stressa. Og jo mer vi fokuserer på romantikk og sex, desto mer strever vi med forholdene våre. I denne boka viser Melsom gjennom eksempler fra hverdagslivet hvordan våre feilaktige forestillinger om frihet fører oss inn i ufrihet og uro. Den fordømte friheten gir nyttige verktøy for å komme til bunns i et gjennomgripende problem i vår tid. For lesere av bøker som Uperfekt, Kjedsomhetens filosofi og Uro.Kaja Melsom er filosof, samfunnsdebattant og stadig gjest i NRK, blant annet i Verdibørsen.
Emner
Dewey
ISBN
978-82-05-49551-7(ib.)

Bibliotek som har denne