1600-1900Bok Bokmål 1988

Oppdaterer

Norsk kvinnelitteraturhistorie

Norsk kvinnelitteraturhistorie er den første samlede framstillingen av skjønnlitteratur skrevet av kvinner i Norge. Verket består av 3 bind og dekker hele tidsrommet fra 1600-tallet fram til midten av 1980-årene.

Norsk kvinnelitteraturhistorie viser hvordan kvinner har skrevet innen ulike genrer gjennom tidene og hvordan de har utviklet tematikk og skrivemåter. Verket har mange forfatterportretter som omhandler både kjente og ukjente forfatterskap. Det er et stort mangfold av kvinners litteratur som presenteres.

Norsk kvinnelitteraturhistorie viser at forfatterens kjønn har betydning for både form og innhold i litteraturen. Verket gir et nytt bilde av kvinnelige forfatteres forhold til den etablerte skjønnlitterære tradisjonen. Kvinner har skrevet innenfor de samme genrer som menn, men de har ofte skrevet om andre erfaringsområder. Slik formidler verket nye perspektiver på utviklingen innen lyrikken, romanen, kortprosaen og dramaet, men også barneboklitteraturen.

Annet bind av Norsk kvinnelitteraturhistorie dekker perioden 1900-45. Her er oversiktsartikler - bl.a. om nyrealismen, den historiske romanen, og kjærlighetsromanen. Og her er spennende forfatterportretter av Hulda Garborg, Sigrid Undset, Nini Roll Anker, Barbara Ring, Cora Sandel, Gro Holm og Edith Øberg.

Redaktører for Norsk kvinnelitteraturhistorie er: Irene Engelstad, Jorun Hareide, Irene Iversen, Torill Steifeld og Janneken Øverland.

Les boka på nett
Digital utgave: Søke-URL
Utgitt
Oslo : Pax , 1988
Omfang
256 s.
Opplysninger
Elektronisk reproduksjon
Emner
Historisk framstilling : (NO-TrBIB)HUME04097
Kvinnelitteratur : (NO-TrBIB)HUME07078
Norsk litteratur : (NO-TrBIB)HUME06959
litteraturhistorie forfattere kvinner norsk litteratur kvinnelige kritikk historie kvinnelitteraturhistorie norge kvinnelitteratur sosiologi
Dewey
ISBN
82-530-1430-9. - 82-7350-120-5

Bibliotek som har denne