Rød sone


Asbjørn Jaklin
Bok Bokmål 2014 · Krim

Oppdaterer

Den tidligere jagerflygeren Peter Barrow blir funnet død på et hotellrom i Tromsø. Alexander Winther, journalist i Nordlys, nøster i saken og oppdager at flere av Barrows tidligere skvadrons-kolleger også er døde. Finnes en sammenheng mellom dødsfallene? Gravingen i flygernes fortid vekker minner om tiden som soldat i Afghanistan, og det tærer på forholdet mellom Alexander og kjæresten, Vivi. Da en kollega i NRK blir forsøkt myrdet, innser Alexander at noen vil gjøre alt for å holde fortiden skjult. Mot et bakteppe av iskald krig og atomtrussel på tidlig 80-tall, vever Asbjørn Jaklin inn virkelige historiske hendelser i "Rød sone."

Asbjørn Jaklin er tromsøværing, journalist i Nordlys, historiker og krimforfatter. Han har skrevet en rekke dokumentarbøker. Den mest kjente er "Nordfronten - Hitlers skjebneområde," som ble nominert til Brageprisen i 2006. Jaklin debuterte som krimforfatter i 2012 med "Svart frost". "Rød sone" er hans andre kriminalroman om journalist Alexander Winther.

Les utdrag
Digital utgave: Søke-URL
Utgitt
Bergen : Vigmostad Bjørke , 2014
Omfang
344 s.
Passer for
Opplysninger
Den tidligere jagerflygeren Peter Barrow blir funnet død på et hotellrom i Tromsø. Journalist Alexander Winther i avisen Nordlys begynner å grave i saken og finner ut at flere av Barrows tidligere skvadronskolleger også er døde. Er det en sammenheng? Med et bakteppe av iskald krig og atomtrussel på starten av 1980-tallet, vever Asbjørn Jaklin inn virkelige historiske hendelser. Jaklin debuterte i krimsjangeren med Svart frost (2012). Dette er bok nummer to om journalist Alexander Winther.
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-419-0921-4(ib.) : Nkr 379.00

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Rød sone
Asbjørn Jaklin

Bok · Bokmål · 2015
Digital utgave: Søke-URL