Verdenslitteratur : den vestlige tradisjonen


Jon Haarberg, Tone Selboe og Hans Erik Aarset
Bok 2007 · Oversiktsverk

Oppdaterer

Fire tusen års litteraturhistorie i ett bind

IKKE SIDEN LEGENDARISKE Francis Bull utga sin versjon av verdenslitteraturens historie i 1940, har det i Norge vært gjort noe forsøk på å skrive en sammenhengende fremstilling av hele den vestlige litteraturtradisjonens historie i ett bind. Med denne boken har både vanlige litteraturinteresserte og studenter fått en like uunnværlig som leseverdig innføring. Verdenslitteratur er også, takket være sitt fyldige register, utmerket som oppslagsverk.

Tradisjonelle litteraturhistorier har gjerne vært organisert i nasjonallitteraturer og forfatterbiografier. I Verdenslitteratur bryter forfatterne med disse prinsippene. Ved å følge sjangrenes utvikling gjennom århundrene over på tvers av landegrensene istedenfor å behandle hvert lands litteratur for seg, skapes det oversikt over et stort og mangfoldig materiale. Leseren tas med på en reise i ordkunstens historie, får møte epokegjørende enkeltverk på det litterære verdensmarkedet og blir vist forbindelseslinjer så vel som fuger og brudd.

"En viktig motivasjon for å gi en samlet presentasjon av Vestens litteratur er ønsket om å påpeke forbindelsen mellom fortid, nåtid og framtid," skriver forfatterne. "Litteratur er både vitnesbyrd og erfaring, dokument og fantasi, og vårt håp er at denne boken vil være en påminnelse om at litteraturen alltid samtaler om og med verden."

Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Utgitt
Oslo : Universitetsforl. , cop. 2007
Omfang
587 s. : ill.
Passer for
v
Emner
Historie og kritikk
1500-tallet
1600-tallet
1700-tallet
Vis mer...
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
809 Hår . - 809 . - 809 /a . - 82
ISBN
9788215006963 : Nkr 499.00. - 9788252565720

Andre utgaver/formater

Verdenslitteratur : den vestlige tradisjonen
Jon Haarberg, Tone Selboe og Hans Erik Aa...

Tale på CD · Bokmål · 2007

Tilhører NLB
Vis hos NLB

Bibliotek som har denne