1066 : slaget ved Hastings


directed by Justin Hardy ; written by Peter Harness
DVD Engelsk 2011 · Britisk film
Tekstet på: Bokmål, Dansk, Svensk, Finsk

Oppdaterer

Historien om da tre hærførere og deres menn gikk til krig - og det episke slaget ved Hastings!

I året 1066 ble England forandret for alltid. Det meste av det vi vet om denne fjerne tiden var sydd inn et beryktet veggteppe, som forteller historien om kongene og erobrerne, men ikke om de vanlige menn som kjempet på deres egne vegne. Nå forteller dette episke invasjonseventyret, fylt med motstand og krig, historien fra grunnen av - fra synspunktet til de hverdagslige menn og deres familier som ble kastet inn i krigens opptøyer. To unge menn, Tofi og Leofric, havner i hendelser som vil endre Europa for alltid. Tvunget til å forsvare sitt land blir de to mennene med i kong Haralds hær, hvor de i slaget ved Stamford Bridge er med på å beseire den store vikinghæren. Men før de har fått tid til å komme seg, når nyheten dem at normannerne har landet i Sussex. Landsbyen deres er under angrep og de må reise sørover... for å kjempe det episke slaget ved Hastings.

Denne miniserien fra BBC på 3 x 50 minutter ble nominert for prisen som beste historieprogram av britiske Royal Television Society Programme i 2010.

Annen tittel
Medvirkende
Bailey, Mike (skuesp.)
Hardy, Justin (regissør)
Harness, Peter (manusforf.)
Holm, Ian (skuesp.)
Magee, Francis (skuesp.)
Utgitt
Oslo : SF Norge , [2011]
Omfang
1 DVD (2 t, 30 min) : lyd, kol.
Passer for
Opplysninger
Originaltittel: 1066 . - Produksjonsår: 2009 . - På omslaget: BBC . - I rollene: Ian Holm, Mike Bailey, Francis Magee m.fl. . - I året 1066 ble England forandret for alltid. To unge menn, Tofi og Leofric, blir tvunget til å forsvare sitt land og blir med i kong Haralds hær, hvor de i slaget ved Stamford Bridge er med på å beseire den store vikinghæren. Men før de har fått tid til å komme seg, når nyheten dem at normannerne har landet i Sussex. Landsbyen deres er under angrep og de må reise sørover for å kjempe det episke slaget ved Hastings. Denne miniserien har karakteren 6,4/10 i IMDb. . - Aldersgrense 15 år
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
6988030352 . - 7036988030350 . - Nkr 205.00

Bibliotek som har denne