Svarte får (6)


Gunnar Staalesen
Bok Bokmål 1988 · Krim

Oppdaterer

Svarte får

Varg Veum er på farten igjen! I løpet av de aller første kapilene av Svarte får blir han slått ned, utsettes for mordbrannforsøk, innlegges på Haukeland Sykehus og er til avhør hos politiet. Og det er bare begynnelsen på det hele.

Den bergenske privatdetektiven får to oppdrag i hendene. Han skal prøve å finne en ung kvinne, som er blitt borte i byens narkomiljø. Og han lover å ta opp kampen mot fremmedpolitibyråkratiet på vegne av en svart sørafrikaner, som er nektet forlenget oppholdstillatelse i landet, og det tar ikke lang tid før sporene krysser hverandre.

Svarte får er kanskje Gunnar Staalesens mest fartsfylte og spennede kriminalroman til nå, med et handlingsforløp som fører oss til bergenske turiststeder som Akvariet og Fløibanen - og til et dramatisk sluttoppgjør på Flesland flyplass. Og Varg Veum er med oss hele tiden, med den samme beiske humoren og den samme sosiale samvittigheten som tidligere, i en verden som ser ut til å bli farligere og farligere å leve i, for hvert år som går. De fleste dør av det.

Utgitt
Oslo : Gyldendal , 1988
Omfang
198 s.
Passer for
Opplysninger
I Varg Veum serien 1990.
Emner
Sjanger
Krim . - Kriminal . - Roman
Dewey
ISBN
8205176345 : Kr. 198.00

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Svarte får. 6.
av Gunnar Staalesen ; [dramatisering Edit...

Lydbok på CD · Bokmål · 2006