Skisser for en kort sommer : dikt


Per Ivar Martinsen
Bok Bokmål 2006 · Dikt

Oppdaterer

om denne boka:

Sommer kommer, er og går. Akkurat som livet selv. Les diktene til Per Ivar Martinsen - kanskje gjør de sommeren litt lenger?

Den nordiske sommerens korte blaff av grønnfarge og lys danner utgangspunktet for et knippe dikt som kretser rundt erfaringen av livets forgjengelighet og utsatthet. Enten jeget i disse diktene er på reise ute i verden, eller i arbeid med vater og meterstokk, finnes det en poetisk følsomhet her for syn og bilder som plutselig viser seg og like plutselig forsvinner igjen. Diktene fremstår som forsøk på å smette inn i disse synene eller tilsynekomstene, som om de var ørsmå innganger eller åpninger i virkeligheten gjennom hvilke noe annet, kanskje noe større, vil kunne vise seg. I dette perspektivet fremstår denne virkeligheten nærmest som en iscenesettelse eller kulisse som bare et øyeblikk er satt fram, for så en gang å skulle trekkes tilbake igjen.

Har du løftet blikket, sett din flik av himmel i dag?
Falt på kne, smakt din håndfull jord?

Per Ivar Martinsen (f. 1964) debuterte med diktsamlingen Beinrester, søster, beinrester i 1992. Skisser for en kort sommer er hans sjette diktsamling. Martinsen har for øvrig gjendiktet den amerikanske poeten Charles Simic til norsk og oversatt Jim Carrolls Basketballdagbøkene. Han har også spilt inn flere plater med bandet Coydog.

Digital utgave: Søke-URL
Utgitt
Oslo : Tiden , 2006
Omfang
69 s.
Emner
dikt
dikt lyrikk norsk poesi
Sjanger
Dewey
v . - 839.82 . - 839.821 . - 839.821[S]
ISBN
8205361991 : Nkr 229.00 . - 9788205361997

Bibliotek som har denne