Lysefjorden : Preikestolen og Kjerag


Gunnar Henriksen ; [billedredaktør: Roy Mangersnes]
Bok Bokmål 2005

Oppdaterer

om denne boka:
Lysefjordområdet er Rogalands største turistmagnet, med flere hundre tusen besøkende årlig. Lysefjorden er et mektig naturfenomen som gjør et sterkt inntrykk på alle som får føle dens magi. Her finnes en villskap som må oppleves, stupbratte fjell som rager mer enn 1000 meter over havet, og med havdybder ned mot 460 meter.
Boken Lysefjorden er laget for besøkende på Preikestolen, Kjerag og Lysefjorden - og gir spennende, interessant og nyttig informasjon. Her tas leserne med på en naturhistorisk og kulturhistorisk reise gjennom et av Norges mest besøkte områder og får samtidig noen praktiske opplysninger på ferden.
Det rike dyrelivet i området vies også stor plass. Her kan en oppleve kongeørn, flere typer falker og hauker, rypenes kaklinger, elg på svøm over fjorden, hjort, rådyr og digre villreinbukker. Den karakteristiske teisten som svømmer rundt på speilblank fjord, og steinkobben som svømmer i overflaten. En og annen spekkhogger i sin ustanselige jakt på brisling. Laksen og sjøauren som gir alt på sin farefulle ferd mot Lyseelva for å gyte. Flere hai-arter og sjeldne dypvannsfisk som besøker de øvre vannlagene om natten.
Lysefjorden utgis både på norsk, engelsk, tysk og fransk.
Medvirkende
Mangersnes, Roy, (bildered.)
Utgitt
[Stavanger] : Wigestrand , cop. 2005
Omfang
135 s. : ill.
Emner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
8291370990 : Nkr 198.00

Bibliotek som har denne