Kultur og generasjon : tilpasningsprosesser blant somaliere og tamiler i Norge


Ada Ingrid Engebrigtsen, Øivind Fuglerud
Bok Bokmål 2009 Ada Engebrigtsen

Oppdaterer

om denne boka:

«Kultur» er et omstridt begrep i den norske debatten om innvandring og integrering. Av innvandringsmotstandere brukes det som forkortelse på alle ulemper og problemer en mer heterogen befolkning fører med seg. Av den grunn ønsker mange med en mer positiv forståelse av innvandring å unngå ordet.

Forfatterne av denne boken argumenterer for et perspektiv på innvandring som skiller seg fra begge disse tilnærmingene. Med ønske om større realisme i det offentlige ordskiftet slår de fast at folk fra ulike samfunn ofte er forskjellige, og at det vil være formålstjenelig å bringe disse forskjellene fram i lyset.

Forskjeller vi kan kalle kulturelle er en del - men bare en del - av forklaringen på hvorfor ulike minoritetsgrupper har en så forskjellig livssituasjon i Norge. Men det er ikke bare andre samfunn som er kulturelt organisert; det er også det norske. Minoritetsgruppers kultur utspiller seg ikke i kulturnøytrale omgivelser, men i møtet med norske kulturelle premisser. For å forstå hvordan kulturfaktoren virker i minoritetsmiljøer, må man derfor ta i betraktning hvordan bruddflater dannes i møtet med det norske.

Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Utgitt
Oslo : Universitetsforl. , cop. 2009
Omfang
179 s. : fig.
Emner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
9788215015910 : Nkr 299.00

Bibliotek som har denne