Medvirkende
| |
---|
| |
---|
Omfang
| |
---|
Opplysninger
| Rapporten tar for seg effekten av redusert kjøttforbruk i fire ulike scenarier i et 10-årsperspektiv fra2017 til 2027 for forbruk, import og produksjon av kjøtt sammenlignet med uendret kjøttforbruk perinnbygger (referansebanen). Vurderingene skulle avgrenses til de fire hovedkjøttslagene storfe, svin,lam/sau og kylling. Deretter har en undersøkt hva det ville ha å si for arealbehovet for norskfôrproduksjon i 2027 dersom kjøttforbruket per innbygger gikk ned fra nivået i 2017 med a) 10prosent for alle kjøttslag og med b) 45 prosent for alle kjøttslag med unntak for fjørfekjøtt. Derettervar målet å drøfte hvor i landet areal vil gå ut av fôrproduksjon og hvilken matproduksjon someventuelt kunne skje på disse arealene. Videre har en sett på konsekvenser av redusert kjøttforbrukfor arbeidsforbruk og brukstall i jordbruket i 2027. En har dessuten analysert mulige konsekvenserav redusert kjøttforbruk for omsetning, sysselsetting og antall foretak i kjøttindustrien i 2027.
|
---|
Emner
| report
|
---|
ISBN
| |
---|