
Kalveklassifisering og kalveslaktetilskudd for reinkalv
Ingunn Nebell
Bok · Bokmål · 2018
Medvirkende | |
---|---|
Omfang | 1 online (nettilkoblet) ressurs (61 sider) : illustrasjoner
|
Opplysninger | Klassifiseringssystemet EUROP ble innført for slakterein i 2015. Dette skulle stimulere reineierne tilå levere slaktedyr med god kjøttfylde og med økt inntjening av den enkelte rein. Effektene avkalveslaktetilskuddet er vurdert, hvordan klassifiseringssystemet for kalv har fungert, og omkalveslaktetilskuddet bør knyttes til klassifiseringssystemet.Konklusjoner er:• Kalveslaktetilskuddet har fungert hensiktsmessig, men behovet er i dag endret• Tilskudd kan knyttes til kvalitet og motivere for langsiktig kvalitetsforbedring• Reindriftsfaglig grunnlag, forankring og tillit bør vektleggesA reindeer meat quality classification system was introduced in 2015. The aim was to stimulatereindeer herders to produce calves with better meat quality and improved earnings from each calf.The effect of the subsidies for calf meat and the experiences with the new classification system hasbeen evaluated. The final question is if the calf meat subsidie might be connected to the meat quality.Conclutions are:• The subsidies for calf meat has worked appropriately, but the situation is now changed• The subsidies can be connected to quality as a motivation for improved quality• An advice is to secure reindeer herders trust in the classification system and that they knowhow to improve the meat quality before major changes are introduced in calf meat subsidies.
|
Emner | report
|
ISBN | 9788217020356
|