Forlaget skriver om denne boka:
Tradisjon er knyttet til solbær og bringer frem minner om bestemor og en særegen lukt av høst. Solbærene ble tradisjonelt brukt til saft og syltetøy og har vært en viktig del av kostholdet. Solbær var turdrikke og enkel medisin.
Smaken gir mange muligheter. Ved å fryse ned bærene er de tilgjengelige hele året. Tørking av blader og bær gir også nye bruksområder. I denne boka er det oppskrifter på både enkle og noen mer kompliserte retter. Solbær passer både til kjøtt, vilt og fisk, er helt fantastisk i kaker og desserter, gir noe ekstra til bakverket og til julens godteri. I tillegg passer solbær utmerket til gløgg, smoothie, likør, saft og drinker.
Helse og sunnhet har alltid vært knyttet til solbær. Men mange vet ikke hvordan de skal bruke vitaminskatten de har i hagen sin. Høy konsentrasjon av C-vitaminer og antioksydanter kan blandt annet bidra til å forebygge hjerte- og karsykdommer, kreft og aldersdemens, samt styrke immunforsvaret.
Dyrking av egen solbær er noe alle kan klare. Solbær trives godt i Norge og i denne boka finner du råd om hvordan du kan dyrke din egen busk i hagen, på verandaen eller på jordet.
Stine Mølstad har overtatt gården Mølstad vestre i Ringsaker ved Mjøsa. som idag har Norges største solbærproduksjon. Hun tar oss med til sin "solbærverden" og deler generasjoners solbærerfaring med oss. Hun bringer solbærene inn i det moderne kjøkken og har fagfolket på sin side.
Tradisjon er knyttet til solbær og bringer frem minner om bestemor og en særegen lukt av høst. Solbærene ble tradisjonelt brukt til saft og syltetøy og har vært en viktig del av kostholdet. Solbær var turdrikke og enkel medisin.
Smaken gir mange muligheter. Ved å fryse ned bærene er de tilgjengelige hele året. Tørking av blader og bær gir også nye bruksområder. I denne boka er det oppskrifter på både enkle og noen mer kompliserte retter. Solbær passer både til kjøtt, vilt og fisk, er helt fantastisk i kaker og desserter, gir noe ekstra til bakverket og til julens godteri. I tillegg passer solbær utmerket til gløgg, smoothie, likør, saft og drinker.
Helse og sunnhet har alltid vært knyttet til solbær. Men mange vet ikke hvordan de skal bruke vitaminskatten de har i hagen sin. Høy konsentrasjon av C-vitaminer og antioksydanter kan blandt annet bidra til å forebygge hjerte- og karsykdommer, kreft og aldersdemens, samt styrke immunforsvaret.
Dyrking av egen solbær er noe alle kan klare. Solbær trives godt i Norge og i denne boka finner du råd om hvordan du kan dyrke din egen busk i hagen, på verandaen eller på jordet.
Stine Mølstad har overtatt gården Mølstad vestre i Ringsaker ved Mjøsa. som idag har Norges største solbærproduksjon. Hun tar oss med til sin "solbærverden" og deler generasjoners solbærerfaring med oss. Hun bringer solbærene inn i det moderne kjøkken og har fagfolket på sin side.