
Matkulturer i Norge : samisk, kvensk/norskfinsk, skogfinsk, jødisk, romsk og romani/tater i fagområdet mat og helse i lærerutdanningene
Matkulturer i Norge
Bok · Nynorsk · 2025
Flere språk: Bokmål
Medvirkende | |
---|---|
Utgitt | Bergen : : Fagbokforlaget, , 2025
|
Omfang | 412 sider : illustrasjoner, tabell
|
Opplysninger | Boken er fagfellevurdert i henhold til Universitets- og høgskolerådets retningslinjer for vitenskapelig publisering, med unntak av kapittel 8 og kapitel 16.. - Der er et stort behov for økt kunnskap om samiske og nasjonale minoriteters matkulturer i barnehage, skole og i lærerutdanningene.Rammeplanen for barnehagen og Læreplanverket for grunnskolen understreker viktigheten av å formidle kunnskap og innsikt om samene som urfolk og de nasjonale minoritetene.Matkulturer i Norge - samisk, kvensk/norskfinsk, skogfinsk, jødisk, romsk og romani/tater i fagområdet mat og helse i lærerutdanningene er en vitenskapelig antologi som utforsker matkulturelle perspektiver gjennom et mangfold av forfatterstemmer. Antologien inneholder 16 kapitler, skrevet av 22 forfattere fra 11 ulike utdanningsinstitusjoner og ressurssenter. Antologien gir innsikt i utvalgte aspekter ved samisk, kvensk/norskfinsk, jødisk, skogfinsk, romsk og romani/tater matkultur. Den tar sikte på å fremme forståelse for hvordan matkultur kan brukes som en ressurs i undervisning.Antologien styrker samfunnets kunnskap om samiske og nasjonale minoriteters matkulturer, og er den første boken i sitt slag. Gjennom konkrete eksempler og teoretiske perspektiver bidrar den til å synliggjøre matkulturens rolle i å bygge kulturell forståelse og respekt.Målgruppen for boken er barnehagelærere, grunnskolelærere, studenter og ansatte i lærerutdanningene. Den vil også være verdifull for andre som ønsker å lære mer om samiske og nasjonale minoriteters matkulturer.
|
Emner | |
Geografisk emneord | |
ISBN | 978-82-450-5827-7
|
ISBN(galt) | 9788245047943 978-82-450-4794-3
|
Hylleplass | 8459578003831
|