Rytteren : en biografi om Bjarne Ness


Inga Elisabeth Næss
Bok Bokmål 2005 Inga E. Næss,· BIO

Oppdaterer

om denne boka:

Bjarne Ness er en av de unge døde i norsk kunsthistorie. Han var bare 25 år gammel da han døde av tuberkolose i paris, 1927. En n måned fikk han leve i kunstmetropolen som han hadde drømt om og lengtet etter i mange år.

Bjarne Ness vokste opp på Lademoen i Trondhjem. Han ble døpt Bjarne Leif Ness, men i forbindelse med at faren i 1916 reiste til Amerika for å arbeide i en periode, forandret familien etternavnet til Ness.
Bjarne Ness delte sitt korte voksenliv mellom arbeidet ved Norges Statsbaner og kunsten.
Han hadde et brennende ønske: Å tilegne seg det håndtverket som skulle gjøre ham istand til å male alle motivene han hadde i seg. Mange hadde store forventninger til den begavede kunstneren.
Han var et usedvanlig talent.

Selv om livet hans ble kort, etterlot han seg en betydelig produksjon av malerier og tegninger. Flere sentrale norske billedkunstnere i dag har hentet inspirasjon i Bjarne Ness' kunst.

I denne biografien skildrer forfatteren (Inga Elisabeth Ness) Bjarne Ness' liv, fra barndom, via strevsomme arbeidsår som jernbanemann og kunstner i Kristiania til da han tok inn på hotell i rue de Depart, "Avreisens gate", i Paris. Da var han allerede dødsmerket.

Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Medvirkende
Ness, Bjarne (Illustratør)
Utgitt
Trondheim : Communicatio forl. , 2005
Omfang
168 s. : ill.
Emner
Sjanger
BIO . - Biografiar - Malere . - Biografisk . - Faglitteratur . - Kunst . - Biografier (Form) : (NO-TrBIB)HUME01057
Geografisk emneord
Dewey
V /a . - v759.81 . - 709.2 . - 709.24 . - 921 . - BIOGRAFI . - 759.81 . - 702.2 . - q
ISBN
8292400184 : Nkr 300.00

Bibliotek som har denne