De fattige i Lódz


Steve Sem-Sandberg ; oversatt av Bjørn Alex Herrman
Tale på CD Bokmål 2011 · Krig

Tilhører NLB
Vis hos NLB

om denne boka:

En rystende, gripende, vesentlig og dypt menneskelig historie om den jødiske ghettoen som nazistene opprettet i den polske byen Lódz i 1940.

Det er en roman om livet i den avsperrede bydelen, den tyske kadaverdisiplinen, det drepende slavearbeidet, sultedøden og de forgjeves fluktforsøkene. Paradoksalt nok handler det også om overlevelseskunst og livsvilje.

Romanen er vinner av Augustpriset 2009, Sveriges mest prestisjetunge litteraturpris. Også nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.

Annen tittel
Medvirkende
Herrman, Bjørn Alex (oversetter)
Utgitt
Oslo : Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek , 2011
Omfang
21 t. 12 min.
Opplysninger
Orginaltittel: De fattiga i Łódz . - Sigmund Sæverud . - Dette er den rystende historien om den jødiske ghettoen som nazistene opprettet i den polske byen Łódz, og om dens leder Mordechai Chaim Rumkowski. Ghettoen hadde i begynnelse 250 000 innbyggere, men ble etterhvert tømt. Rumkowski var håndplukket av tyskerne fra det jødiske eldrerådet, han levde godt på dette og utnyttet sin posisjon. Kilden til denne historien er "Ghettokrøniken", som ble skrevet av de som virkelig bodde der. Dette er en bok om tysk kadaverdisiplin om drepende slavearbeid, men også om overlevelseskunst og livsvilje.
Sjanger
ISBN
978-82-16-10403-3

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

De fattige i Lódz
Steve Sem-Sandberg

Bok · Norsk · 2010