Djeveløyet (3)


Maria Konow Lund
Bok Bokmål 2001 · Kriminal

Oppdaterer

Djeveløyet Freddy og Danielle er på sporet av noe mystisk - igjen! En underlig student har flyttet inn på hybel hjemme hos Freddy, men utpressing og drap har vel aldri vært del av noe universitetsstudium? Og hva er egentlig morens rolle oppe i alt dette?
Freddy er tvangsflyttet fra rommet sitt fordi moren Nina har måttet leie det ut på grunn av pengenød. Studenten som har flyttet inn er en merkelig fyr. Han studerer historie på universitetet, og skriver oppgave om to spanske krigsskip som en gang gikk ned utenfor Bergen. Disse skipene skal ha hatt med seg dyrebare skatter, blant annet en svart diamantring; Djeveløyet. Under diamanten i ringen skal det ha ligget en torn fra Jesu tornekrone. Nå krever Studenten penger av en gruppe katolske fanatikere for å utlevere ringen. Men før han rekker å motta beløpet, blir han drept. Alt tyder på at Freddys mor har noe med drapet å gjøre, og Freddy og hennes bestevenninne Danielle må trå hjelpende til.
Utgitt
[Oslo] : Gyldendal Tiden , 2001
Omfang
251 s.
Passer for
Opplysninger
Det bor en mystisk student på hybel hjemme hos Freddy. Det ligger et gammelt krigsskip på havets bunn utenfor Bergen. Det var en skatt ombord på skipet. En farlig og kostbar skatt. Det er mange som vil ha tak i den. En dag flyter studenten død i havnen. Freddys mor blir mistenkt for drapet. Freddy og Danielle tar saken, deres farligste sak noensinne.
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
82-05-27986-1

Bibliotek som har denne