Dyreliv i havet : håndbok i norsk marin fauna


forfatter Frank Emil Moen ; fotograf Erling Svensen
Bok Bokmål 1999 · Naturvitenskap

Oppdaterer

"Dyreliv i havet" er skrevet for den alminnelig interesserte som ønsker å vite mer om dyrenes levevis og atferd, om deres roller i naturens drama, og deres nytte eller plage for mennesket.

Hoveddelen av boken er ordnet slik at de forskjellige dyregrupper omtales i naturlig, systematisk rekkefølge. Praktfulle fargefotografier av dyr i deres rette miljø støtter den beskrivende tekst slik at dyrenes karakteristika trer godt fram.

Forfatteren, Frank Emil Moen - marin biolog og pedagog, og fotografen, Erling Svensen - en kjent undervannsfotograf - har lagt mange års erfaring som dykkere og titusener avfotografier til grunn for utformingen av innholdet mellom permene.

Resultatet er blitt en leservennlig, aktuell og pålitelig innføring i de marine dyrs spennende verden. Boken er en opplevelse i seg selv, og den vil nok bli et viktig hjelpemiddel og en inspirasjonskilde for alle som har sjøen og dens hemmeligheter som hobby, studium, eller yrke. Den anbefales spesielt som den mest oppdaterte marinzoologiskefaktabok på norskjor lærere i alle skoleslag ogfor personer i den offentlige naturforvaltning."
Torleiv Brattegard
Cand. real. med hovedfag i marin zoologi.
Førsteamanuensis ved Institutt for fiskeri- og marinbiologi, Universitetet i Bergen. Æresdoktor ved Københavns Universitet.

Denne boka kan fortelle oss svært mye om dyrelivet i havet, og den kan vise oss det i en imponerende samling fotografier. Når du har boka i hånden og begynner å bla, forstår du med ett at du har savnet den hele tiden, og at du kan få bruk for den. Hele tiden.
Hans Chr. Alsvik
NRK

Les boka på nett
Digital utgave: Søke-URL
Medvirkende
Utgitt
Kristiansund : KOM forl. , 1999
Omfang
544 s. : ill.
Passer for
Opplysninger
Elektronisk reproduksjon
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
591.7733 . - 577.69 . - 574.9481 . - 590 . - 591(03) . - 591.2 . - 591.7 . - 594 . - 597 . - Noahs ark 591.92 MOE . - 591.92 . - 591.77
ISBN
8290823495 : Nkr 368.00

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Dyreliv i havet : håndbok i norsk marin fauna
forfatter: Frank Emil Moen ; fotograf: Er...

Bok · Bokmål · 2000
Les boka på nett
Digital utgave: Søke-URL
Dyreliv i havet : Håndbok i norsk marin fauna
Forf. Frank Emil Moen ; fotograf Erling S...

Bok · Bokmål · 1999