Slekters gang [digikort]


Jan Kjærstad
Lydbok på digikort Bokmål 2015 · Lydbøker

Oppdaterer

Agnes legger ut på en pilegrimsreise. Rita samtaler med Fridtjof Nansen i tårnet på Polhøgda. Maud seiler på en flåte nedover Kongofloden. Bjørg skriver dikt på Gaustad sykehus. Laila er lugarpike på MS Bergensfjord. Ingri blir den yngste ministeren i regjeringen. I Villa Bohre på Lysaker har seks generasjoner levd og elsket og slåss gjennom det 20. århundret. I sentrum står Rita Bohre og et livsverk kalt Femina erecta. Det handler om at kvinner må stå oppreist. Alltid oppreist. Samtidig er det et oppgjør med menns krokodillementalitet.

Slekters gang er ikke bare en slektsroman, det er også fortellingen om en liten, merkelig nasjon som gikk under navnet Norge. Jan Kjærstad en er av Norges fremste skjønnlitterære forfattere. «Slekters gang» er en originalt komponert slektskrønike fra det 20. århundrets Norge.

Medvirkende
Vollan, Ingrid (innl.)
Utgitt
[Oslo] : Lydbokforl. , 2015
Omfang
1 digikort (20 t, 18 min)
Opplysninger
Kan kun brukes i Digispiller . - Lest av Ingrid Vollan . - I Villa Bohre på Lysaker har seks generasjoner levd, elsket og slåss gjennom det 20. århundre. I sentrum står Rita Bohre og hennes livsverk kalt «Femina erecta». Det handler om at kvinner må stå oppreist, og ta et oppgjør med menns krokodillementalitet. Vi treffer Agnes som legger ut på pilegrimsreise, Rita som samtaler med Fridtjof Nansen, Maud som segler på en flåte nedover Kongofloden, Bjørg som skriver dikt på Gaustad sykehus, Laila som er lugarpike og Ingrid som blir den yngste ministeren i regjeringen. «Slekters gang» er ikke bare en slektsroman, men også en fortelling om nasjonen Norge.
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
ISBN
978-82-421-7116-0 : Nkr 399.00

Bibliotek som har denne