Uten personlig ansvar


Lena Andersson ; oversatt fra svensk av Bodil Engen
Bok Bokmål 2015 · Romaner, Svenske

Oppdaterer

Forlaget skrriver om denne boka:

En av fjorårets mest omtalte bøker het Rettsstridig forføyning, om Ester Nilssons håpløse kjærlighet til Hugo Rask. Nå er Ester Nilsson tilbake. Og hun har ikke lært noe.

Fem år etter relasjonen til Hugo Rask treffer Ester Nilsson skuespilleren Olof Sten, og allerede ved det første møtet kjenner hun kroppens sitrende reaksjon: Hun er i ferd med å forelske seg hodestups. Nok en gang. Olof skjuler ikke det faktum at han er gift med Ebba Silfversköld, men begynner allikevel å treffe Ester. De innleder et forhold som egentlig ikke er noe forhold, i hvert fall ikke slik Olof ser det. For han er jo gift og har ingen planer om å forlate Ebba. Men hva gjør han sammen med Ester da?
Ester kjøper bil så hun kan kjøre Olof på kryss og tvers av landet, til teaterforestillinger og etterlengtede kjærlighetsmøter. Månedene går, og det blir vår og det blir sommer. Og sommeren blir uutholdelig for Ester, for om sommeren er gifte menn sammen med sine koner. Ester Nilsson er rett og slett kun en elskerinne. Det vil si, Olof Sten er merkelig ambivalent, og håpet om at han skal forlate Ebba, finnes jo der.
Uten personlig ansvar er den frittstående fortsettelsen av Rettsstridig forføyning. Det er en opprivende, men også varm fortelling, hvor Andersson høylytt og innstendig diskuterer den kompliserte kjærligheten, følelsenes lek med fornuften, selvbedraget, maktutøvelsen og styrkeforholdet i relasjoner. Det er blitt en sylskarp og galgenhumoristisk bok om oss rare mennesker og mønstrene vi snubler rundt i.

Digital utgave: Søke-URL
Annen tittel
Medvirkende
Utgitt
[Oslo] : Gyldendal , cop. 2015
Omfang
330 s.
Utgave
1 utg
Emner
Sjanger
Geografisk emneord
Dewey
306.7 . - 839.7 . - 839.73[S] . - 839.7s . - 948.5 . - 948.5022 . - 839.73
ISBN
9788205481756

Bibliotek som har denne

Andre utgaver/formater

Uten personlig ansvar : roman
Lena Andersson ; oversatt fra svensk av B...

Bok · Bokmål · 2016
Digital utgave: Søke-URL
Uten personlig ansvar
Lena Andersson

Tale, ukjent format · Bokmål · 2015
Uten personlig ansvar
Lena Andersson ; oversatt fra svensk av B...

Punktskrift · Bokmål · 2015

Tilhører NLB
Vis hos NLB
Uten personlig ansvar
Lena Andersson ; oversatt fra svensk av B...

Daisy lydbok · Bokmål · 2015

Tilhører NLB
Vis hos NLB
Uten personlig ansvar
Lena Andersson

Bokmål 2017