Erotiske folkeeventyr


Asbjørnsen, Moe, Nauthella m.fl.
Bok Nynorsk 2000 Asbj╜rnsen & Moe,· Erotisk
Flere språk: Bokmål

Oppdaterer

om denne boka: Det handler om humor, kåthet og glede. Noen vil bli forundret, men det :rekke på smilebåndet. For her kan du lese om Guten |ei greie, Pinnen i fjøsveggen eller Jenta som skulle akte mødommen sin.
Disse omlag femti eventyrene ble samlet inn på 1800-tallet, men det er først de siste 30 årene folk har blitt kjent med dem. Opprinnelsen til fortellingene vet vi lite om, men de fleste eventyrene er nedtegnet av Peder Asbjørnsen, Moltke Moe og Knut Nauthella.
Eventyrene som er samlet her har vi funnet i Norsk Folkeminnesamling ved Universitetet i Oslo og ved Etnofolkloristisk Institutt i Bergen.
Disse eventyrene er en viktig del av den norske folkelige kulturen - breddfull av saft og kraftige karekteristikker.
God fornøyelse!
Les boka på nett
Digital utgave: Søke-URL
Medvirkende
Utgitt
Oslo : Kagge forl. , 2000
Omfang
126 s.
Opplysninger
Tekst på bokmål og nynorsk . - Inneholder 48 eventyr . - Disse erotiske folkeeventyrene ble samlet inn på 1800-tallet, men det er først de siste 30 årene folk har blitt kjent med dem. Opprinnelsen til fortellingene vet man lite om, men de fleste eventyrene er nedtegnet av Peder Asbjørnsen, Molkte Moe og Knut Nauthella. Eventyrene som er samlet i denne boken er funnet i Norsk Folkeminnesamling ved Universitetet i Oslo og ved Etnofolkloristiske Institutt i Bergen. Boken inneholder omlag 50 eventyr, her kan man lese om Guten som hadde så fæl ei greie, Pinnen i fjøsveggen og Jenta som skulle akte mødommen sin. Dette er frodige eventyr breddfulle av kraftige karakteristikker. . - Elektronisk reproduksjon
Emner
Sjanger
Dewey
ISBN
82-489-0047-9

Bibliotek som har denne