Gudenes kokke : om kvinner, myter og mat : et kulturhistorisk essay med praktiske øvelser


Nicole Macé
Bok Bokmål 1996 · Kokebøker

Gudenes kokke er ikke bare en kokebok. Med sin lidenskap for kokekunst og kulturhistorie har forfatteren og kokka Nicole Mace samlet oppskrifter fra fjern og nær - historisk og geografisk - og bakt dem inn i tradisjoner, myter og sagn som våre vaner er sprunget ut av. Kapitlene er viet egget, oksen, vinen, havets frukter, kornet, honning og sjokolade - og endelig kjøkkenet, det vil si «Urmorens tempel». Det er så langt fra gatekjøkkenet som man kan komme! Den som får vann i munnen under lesningen vil få rikelig anledning til å prøve ut sine lyster med «praktiske øvelser», som forfatteren kaller sine utsøkte oppskrifter. De bærer preg av at Frankrike, nærmere bestemt Bretagne, er Nicole Maces hjemland - men også av at hun er kosmopolitt. Her er greske, italienske, russiske, kaukasiske, tsjekkiske, jødiske og arabiske oppskrifter om hverandre, ispredd franske regionale spesialiteter. Hva med Madame Maigrets Coq au vin eller erotiske frukter fra Venus hage? Eller kanskje en saftig landsens pâté innbakt i Urmorens frodige kropp?

Detaljer

Bibliotek som har denne