Mat- og måltidsaktiviteter i barnehagen
Britt Unni Wilhelmsen (red.)
Bok Bokmål 2017
Medvirkende | |
---|---|
Utgitt | Oslo : Universitetsforl. , cop. 2017
|
Omfang | 196 s. : kol. ill.
|
Opplysninger | Forord. -- Innledning / Britt Unni Wilhelmsen. -- Mat- og måltidsaktiviteter i barnehagen / Wenche Aasen og Britt Unni Wilhelmsen. -- Vilkår for måltidssamværet i barnehagen / Vibeke Glaser . -- Barnehagens innemiljø og uteområder som en inkluderenderamme om barns mat- og måltidsaktiviteter / Carolyn Amher. -- Fremtidens barnehager – økt fokus på barns medvirkningi matlaging i barnehagen / Sissel H. Helland og Nina C. Øverby. -- Mat og måltider i fremtidens barnehage : et mangfoldsperspektiv / Eva Mila Lindhart. -- Hvor kommer maten fra? : høsting av «vill» mat med barnehagen / Inger Wallem Krempig og Tove Aagnes Utsi. -- Folkehelsearbeid med kosthold i barnehagen / Gudbjørg Øen og Mari Helene Kårstad. -- Sjømat som en del av mattilbudet i barnehagen / Eli kristin Aadland. -- Relasjoner i flytende modernitet / Sidsel Germeten. -- Fra fastlagt livsbane til prosjektets åpne horisont / Torgeir Haugen og Eivind Karlsson. - Om forfatterne. - Referanser. -- Stikkord. - Boka fremhever mat og måltider som arena for barns fysiske, psykiske og sosiale helse, utvikling av mat- og smakskultur, dannelse, språkutvikling, lek og kreativitet.Både måltidet og veien fra mat til måltid gir rike pedagogiske muligheter til å arbeide tverrfaglig i barnehagen. Rammeplanen vektlegger at de ansatte skal ha en sammensatt kompetanse som dekker sunn mat og drikke, måltider, barns behov for omsorg, lek og læring. «Mat- og måltidsaktiviteter» viser hvordan de ansattes kompetanse kan omsettes i medvirkende mat- og måltidsaktiviteter som muliggjør barns danningsprosesser. Bidragsyterne belyser både de fysiologiske og de pedagogiske aspektene ved måltider i barnehagen. Bokens redaktør Britt Unni Wilhelmsen har med seg bidragsyterne Carolyn Ahmer, Inger Wallem Krempig, Sidsel Germeten, Vibeke Glaser, Torgeir Haugen, Sissel H. Helland, Eivind Karlsson, Mari Helene Kårstad, Eva Mila Lindhardt, Tove Aagnes Utsi, Gudbjørg Øen, Nina C. Øverby, Eli Kristin Aadland og Wenche Aasen.
|
Emner | Barnehagepedagogikk
Barnehager Ernæring Mat og drikke kosthold måltider barnehage barnehager barn dannelse danning matkultur språkutvikling relasjoner sosial kompetanse samarbeid førskoler |
Dewey | |
ISBN | 978-82-15-02726-5 : Nkr 349
|