Mat, menneske og evolusjon


Iver Mysterud
Bok Bokmål 2017
Utgitt
Oslo : Gyldendal akademisk : Skaff , 2017
Omfang
112 s.
Opplysninger
Viktig bok som setter kostholdsdebatten i perspektiv Mat, menneske og evolusjon gir en oversikt over betydningen av kosthold i menneskets evolusjon, og setter kostholdsdebatten i perspektiv. Hva er naturlig kosthold for vår art, dvs hva er vi fra naturens side best tilpasset å spise? Hva skjer med menneskers helse når vi avviker for mye fra artens naturlige kosthold?Gjennom årtusenene er vår art blitt tilpasset et kosthold som ga overlevelse og muligheter for å formere seg. Dagens kosthold i vestlige land er sterkt avvikende fra menneskets naturlige kosthold. Vi spiser mest av det vi fra naturens sider er dårligst tilpasset, og dette er en viktig årsak til livsstilssykdommer og atferdsproblemer. Mat, menneske og evolusjon tar spesielt for seg korn, kumelk og hvitt sukker og diskuterer hvordan denne nye maten påvirker oss.
Emner
Evolution, Molecular
Food
Life Style
Nutrition Assessment
Vis mer...
Dewey
599.938 . - 613.2 . - 641.1
ISBN
8205365334 : Nkr 250.00. - 9788205365339

Andre utgaver/formater

Mat, menneske og evolusjon
Iver Mysterud

Bok · Bokmål · 2017

Bibliotek som har denne