Mat, menneske og evolusjon
Iver Mysterud
Bok Bokmål 2017
Utgitt | Oslo : Gyldendal akademisk : Skaff , 2017
|
---|---|
Omfang | 112 s.
|
Opplysninger | Viktig bok som setter kostholdsdebatten i perspektiv Mat, menneske og evolusjon gir en oversikt over betydningen av kosthold i menneskets evolusjon, og setter kostholdsdebatten i perspektiv. Hva er naturlig kosthold for vår art, dvs hva er vi fra naturens side best tilpasset å spise? Hva skjer med menneskers helse når vi avviker for mye fra artens naturlige kosthold?Gjennom årtusenene er vår art blitt tilpasset et kosthold som ga overlevelse og muligheter for å formere seg. Dagens kosthold i vestlige land er sterkt avvikende fra menneskets naturlige kosthold. Vi spiser mest av det vi fra naturens sider er dårligst tilpasset, og dette er en viktig årsak til livsstilssykdommer og atferdsproblemer. Mat, menneske og evolusjon tar spesielt for seg korn, kumelk og hvitt sukker og diskuterer hvordan denne nye maten påvirker oss.
|
Emner | Evolution, Molecular
Food Life Style Nutrition Assessment Vis mer... Nutrition Disorders
Dietetikk Mennesket - Evolusjon Historie Ernæring Ernæring(helselære) Ernæring(kosthald) Ernæring(kosthold) Mat og kostvaner - Historie kosthold evolusjon endringer ernæring mat livsstilssykdommer matvaner overvekt mentale problemer atferdsproblemer kultur atferd spising livsstil sykdommer mennesket diett forebyggende medisin naturlig steinalderkost historie |
Dewey | |
ISBN | 8205365334 : Nkr 250.00. - 9788205365339
|