Hamardomen


Arne Bakken & Svein Bjørtomt [fotograf]
Bok Bokmål 2009

Oppdaterer

om denne boka:

Hamardomen er enestående i verdensarkitekturen. Arkitekt Kjell Lunds berømte vernebygg i glass og stål former en ny katedral over ruinene av en 850 år gammel helligdom. Domkirkeruinene har gjenoppstått til nytt liv og blitt gitt en helt ny fortolkningsramme.

Hamar ble opprettet som bispesete i 1152-53 som det siste i middelalderen og var det første som forsvant etter reformasjonen på 1500-tallet. Landets bispeseter er umistelige erindringssteder i vår historie. Her har viktige institusjoner sine historiske røtter. På Domkirkeodden finner vi ruiner av en katedral og en hospitalskirke, tufter etter en katedralskole, skjulte spor etter et kloster og deler av en bispeborg.

Arne Bakken går inn i stedet og historien, i katedralen og ruinen, vernebygget og den nye Hamardomen. Hamardomen er et pilegrimsmål for vår tid og er et helligsted som utfordrer og gir impulser til ny erkjennelse, undring og ærbødighet over det mysterium som livet er.
Boken er gjennomillustrert med fotografier av Svein Bjørtomt.

Digital utgave: Søke-URL
Medvirkende
Bjørtomt, Svein (fotogr.)
Utgitt
[Oslo] : Aschehoug , 2009
Omfang
207 s. : ill.
Opplysninger
Har bibliografi, innholdsfortegnelse . - Hamar ble opprettet som bispesete i 1152-53 og var det første som forsvant etter reformasjonen på 1500-tallet. På landets bispeseter har viktige institusjoner sine historiske røtter. I denne boken går forfatter Arne Bakken inn i stedet, historien, katedralen, ruinen, vernebygget og den nye Hamardomen. Hamardomen er kjent som et pilegrimsmål for vår tid og et sted som kan gi impulser til ny erkjennelse. Boken er gjennomillustrert med fotografier av Stein Bjørtomt.
Emner
Geografisk emneord
Dewey
ISBN
978-82-03-23713-3(ib.) : Nkr 449.00

Bibliotek som har denne